sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Vampyyrinovelli: Riistetty haaveilija

Pairing: Odessa/ Dominique/ Annette
Rating: K-11
Genres: drama ja romance


Chereden markiisi oli ajatuksissaan, joten hän ei tajunnut pukea käsivarrellaan riippuvaa laskosviittaa, eikä hän huomannut heti makuuhuoneeseen liihottavaa rakastajatartaan. Tämä oli korumäärän ja muhkean kampauksensa koristeiden perusteella lähdössä juhlimaan.

”Iltaa, Odessa”, Chereden markiisi mutisi tervehdykseksi.

”Iltaa, mon chér”, hänen rakastajattarensa naurahti ja asteli ylimyksen luo yhtä sulokkaasti kuin villikissa. Hän kurottautui ottamaan de Chereden kauniit kasvot linnunluisten käsiensä väliin ja sipaisi miehen huulia omillaan.

Härnäävä ele sai markiisin väkisin hymähtämään. ”Sinä et ole koskaan piitannut tyylikkäistä käsisuudelmista.”

”Oletteko muuten lähdössä Broussox'in palatsiin, kun näytte pukeutuneen sangen hovikelpoisesti?”

”Minähän pukeudun aina hovikelpoisesti”, markiisi oli toruvinaan. ”Minua ei kuitenkaan tulla näkemään tänään eikä huomenna huvitusten parissa. Minulla on muuta tekemistä.”

Liittyykö ʼmuu tekeminenʼ jollain tapaa siihen että yksi palatsin huoneistoista on pistetty uuteen uskoon.” Odessa Noir ei ollut mikään kananaivo, vaikka olikin huora, vaan hänellä oli tarkka havainnointikyky. ”Minä en ainakaan ole vaihtamassa huoneistoa. Kaikki täällä tietävät, etten pidä yhtään siitä väristä!”

Voin tyydyttää sen verran uteliaisuuttasi että paljastan että huoneisto tulee eräälle naiselle, jonka lempiväri on vaaleanpunainen.”

Mutta Dominique! Tuollaisen suppean vihjeen perusteella ei voi päätellä mitään.” Odessa siveli vampyyrimarkiisin käsivartta kokeillen tehdä hänen mielensä suojamuuriin edes hiusmurtuman. Välillä hän oli Dominiquetakin taitavampi viettelijä, mutta tämä oli yksi niistä harvoista kerroista, kun ylimys osoittautui immuuniksi hänen viehätysvoimalleen.


*****


Naimattoman tätinsä hoivissa kasvanut Annette Valerie Duvallon oli jaksanut päivästä päivään, kuukaudesta kuukauteen ja vuodesta vuoteen kärsimystä ammentamalla voimaansa satuprinssinsä lupauksesta. Monsieur de Cherede, tosielämän satuprinssi oli luvannut hänelle kymmenenvuotiaana muuttavansa hänet kaltaisekseen. Ikuisesti nuoreksi ja kauniiksi kuolemattomaksi, joka eli menneisyyden loiston ympäröimänä. Sitten Annette asuisi hovissa, käyttäisi kermakakkumaisia prinsessamekkoja, tanssisi rokokooajan hovitansseja, soittaisi cembaloa ja kaikki ihastelisivat hänen kauneuttaan.

Blondiini oli hukkumaisillaan kaksikymmentäkaksivuotiaana depression ylivaltaan ikään kuin hän olisi pudonnut vettä täynnä olevaan kaivoon. Hëloise-tädin kiihkouskovaisuus saatanan läsnäolon jatkuvana jauhamisena ei ollut ainoa seikka, joka masensi häntä, vaikka tädin luona asuminen oli ollut traumatisoivaa. Sen lisäksi häntä oli syrjitty koulussa. Ja mikä pahinta hänet oli raiskattu ja käytetty hyväksi. ”Olet vieläkin se sama pöhkö haaveilija joka uskoo satuihin, mutta silti olet tosi houkutteleva pikku lutka”, hänelle oli sanottu. Satuprinssien sijasta vastaan oli tullut parhaimmassa tapauksessa pelkkiä kalliille partavedelle tuoksuvia ja mittatilauspukuja käyttäviä esineellistäjiä.

Annette toivoi hartaasti vuosien takaisen kohtaamisen olevan sittenkin totta eikä ylivilkkaan mielikuvituksen tuotetta. Monsieur de Cherede ei nimittäin ollut tullut tapaamaan häntä, vaikka oli luvannut. Siitä syystä hän oli epäileväinen. Miten hän edes saisi yhteyden Dominiqueen, sillä vampyyreitä ei löytänyt mistään väestörekistereistä?

Eräänä iltana Annette palasi vuokrayksiöönsä ruokaostoksia kantaen. Hän miltei kirkaisi löytäessään muuttumattomana säilyneen Dominiquen asunnostaan. Ruokaostokset putosivat eteisen lattialle. Vampyyrikeikari oli yhtä pitkä, solakka ja enkelimäisen kaunis kuin kaksitoista vuotta sitten. Taakse kammatut pronssinruskeat kiharat hohtivat keinovalossa ja turkoosit mantelisilmät suorastaan säihkyivät. Kävelykepin nupilla lepäävä käsi hukkui hihansuiden leveisiin pitseihin.

Viime näkemästä on vierähtänyt pitkä aika ihmisten mittapuulla”, keikari virkkoi silkkisesti.

Annetten suu loksahti auki niin kuin hiirilossa. Hän hoiperteli miehen luo selkä kumarassa tuoden pahasti juopuneen. Hänen oli kosketettava vierastaan uskoakseen, ettei nähnyt kaunista unta.

Tämähän on totisinta totta, Annette”, Dominique vakuutti. Hän oli lukenut naisen ajatukset. ”Olen tullut kysymään, mihin päätökseen olet tullut vuosien harkinnan aikana. Syleiletkö armeliasta kuolemaa, sillä et voi jäädä henkiin tietoisena vampyyrien olemassaolosta. Vai otatko lahjani vastaan?”

Tiedätte että minä tiesin jo pikkutyttönä, mikä on minun vastaukseni”, Annette sopersi kyynelsilmin ja takertui nyyhkyttäen Satuprinssiinsä. Nuori nainen ei nähnyt halvoin huonekaluin sisustettua, roosatapettista yksiötä, vaan ainoastaan pelastajansa. Hän ei ollut osannut pitää kolmeakymmentä neliömetriä sen enempää kotinaan sen enempää kuin Hëloise-tädin kappelimaista kolmiota.

Vielä kärsimystä kaiken ankeuden päälle”, Dominique huokaisi itsekseen syleillen lohduttavasti nyyhkytystä vapisuttamaa naispoloa. Häntä inhotti ettei kaunotarta ollut koskaan arvostettu niin paljon kuin tämä olisi ansainnut.

Lähtekäämme kaunokaiseni ja jättäkäämme kurjat muistot ja kuolevaisuuden kirot kauas taaksemme”, hän kehotti blondiinin rauhoituttua hieman ja nosti tämän helposti jänteville käsivarsilleen.

Hän kantaa minut linnaansa, ja me elämme onnellisina elämme loppuun asti, Annette muisteli Disneyn Lumikin vuorosanoja. Hänet vietiin asumukseen, joka ei ollut kokonsa puolesta mikään Versailles mutta kuitenkin kuin palatsi. Annette olisi kierrellyt ihastelemassa Dominiquen palatsia, ellei olisi ollut niin loppuun ajettu ja antoi tämän viedä itsensä suoraan hänelle varattuun vaaleanpunaiseen huoneistoon.

Olisi varmaan… mukavampaa että käyt makaamaan vuoteelle – joskaan se ei satu yhtään vähemmän”, markiisi virkkoi makuuhuoneessa.

Mitä väliä!” nuori nainen tuhahti katkerasti. ”Henkisellä ja fyysisellä kivulla ei ole mitään eroa.” Hän kapusi päättäväisesti korokkeella komeilevaan rokokoovuoteeseen ja asettui makaamaan sille kuin kuolinvuoteelle. Toisaalta se olikin hänen kuolinvuoteensa, sillä Annette Valeria Duvallon lakkaisi olemasta ihminen.

Hän näki silmänurkastaan vampyyrin hohtavanvalkoisten raateluhampaiden paljastuvan ja hänen Satuprinssinsä siirsi hänen platinanvaaleat kiharansa pois tieltä. Raateluhampaiden uppoaminen sattui kauheasti niiden upotessa hänen kaulansa sivuun, siltä kuin Viiltäjä-Jack olisi aikeissa viiltää hänen kurkkunsa auki. Mutta hänen hiuksiensa hellä silittely ja Dominiquen rauhallisuus estivät neitoa kirkumasta. Kuitenkin keikarilla oli vaikeuksia hillitä itseään juotuaan naisesta verenhukkaan riittävä määrä verta. Hän oli ihastunut Annetteen, mutta hän oli vampyyri ja nainen ihminen.

Olet ollut tähän asti riittävän urhea, mutta pahin on vielä valitettavasti edessä, ma chérie”, mies totesi pehmeästi. Sitten hän nosti heikkona kituuttavan ihmisen nojaamaan topattuun sängynpäätyyn ja viilsi haavan ranteeseensa pitkäkyntisellä etusormellaan. Veripisaroita alkoi tipahdella vuodevaatteille.

Mitä m-minun… pitää tehdä?” neito sopersi.

Ei muuta kuin juoda.” Dominique istuutui Annetten viereen käsi kohotettuna.

Nainen tarttui hänen ranteeseensa ja painoi punatut huulensa avohaavalle. Vampyyrin veri maistui aluksi epämääräisen rautaiselta ja sakealta – joskaan ei pahalta, mutta hän ei jäänyt miettimään sen enempää. Hän joi juomistaan, kunnes Dominique käski tavallista terävämpään sävyyn lopettamaan.


*****

Haluaisiko herra markiisi ravita itseään välillä?” Louis-niminen vaaleaverinen vampyyri kysyi. Hän oli toinen Chereden markiisin kamaripalvelijoista. Kellään muulla ei olisi ollut sillä hetkellä lupa häiritä herra markiisia paitsi juuri kamaripalvelijoilla.

Markiisi istui katosvuoteen reunalla pyyhkimässä Annetten kasvot ja kaulan kylmään veteen kastetulla pellavapyyhkeellä. ”Tosiaankin. Kurkkuni on yhtä kuiva kuin Saharan autiomaa eikä tuore veri olisi pahitteeksi”, hän totesi ihmetellen, miksei ollut tullut kiinnittäneeksi aiemmin huomiota janoonsa. ”Missä mademoiselle Noir muuten on, Louis?”

Mademoiselle Noir lähetti sanan teille”, Louis vastasi. ”Hän jää Broussoxin palatsiin päiväksi ja tulee huomenillalla takaisin.”

Vai niin.” Järjestely sopi Dominiquelle vallan mainiosti. Huvitelkoon Odessa parhaaksi katsomallaan tavalla Lucienin kotona, niinpä hän sai keskittyä rauhassa Annetteen. Hän halusi olla itse läsnä ihastuksensa tukena miltei koko tuskallisen muutoksen ajan. Mies kumartui suutelemaan rauhoittavasti neitoraukan kuumottavaa otsaa. ”Suo anteeksi. Minun on jätettävä sinut hetkeksi. Vain hetkeksi.”

Kuitenkaan Annette ei kuullut, sillä hän ei ollut ”kotonaan” eikä vaaleanpunaisessa prinsessahuoneistossa – vaan jossakin, missä tämän maailman rajat loppuivat.

Vampyyrin veri oli sytytysnestettä, joka oli sytyttänyt polttorovion kärventämään Annetten sisältäpäin. Ihon hikikyllästys oli liimannut vaatteet hänen vartaloonsa ja hiukset olivat hiostuneet otsasta ja niskasta. Hikeä oli ylipäätään turha pyyhkiä pois. Neito nyki niin kuin elvytettävä potilas, rypisti lakanat kääntyilyllään ja heittelehtimisellään ja houraili yksittäisiä sanoja ja katkonaisia lauseita, Dominiquen palattuakin janonsa sammuttaneena.

Shh, aarteeni”, Dominique rauhoitteli. ”Olin vain hetken pois. En ikinä hylkäisi sinua.”

Hänen aarteensa? Voiko vampyyri pitää ihmisnaista aarteenaan? Olentoa joka vaikutti olevan haihtumaisillaan olemattomiin jatkuvalla hikoilullaan. Kuinka hän edes kuuli samettiäänen maailman rajalle? Soitettiinko hänelle kaukopuhelu vai oliko heidän välillään telepaattinen yhteys? Ei hän tiennyt. Miksi samettiääninen olento tuntui olevan samassa paikassa kuin hän?

Jääkausi tuli sammuttamaan rovion Annetten elimöstä kahden päivän kuluttua. Sydän hakkasi luuhäkissä kuin vangittu lintu, ennen kuin routa sammutti rovion ja pysäytti naisen sydämen ainiaaksi. Samalla kipu hävisi kaikkialta ja antoi viimeisen silauksen muutokselle aivan kuin taikasauvan heilautuksella.

Nyt Annetten näkökyky, kuulonsa ja hajuaistinsa olivat parantuneet monin, moninkertaisesti. Hän alkoi huomata kokoajan eroavaisuuksia; hänen ei tarvinnut enää hengittää ja hänen jokainen liikkeensä oli harkitsemattomanakin sulavan kaunis. Annette ei ollut koskaan ollut kömpelö, mutta hän oli liikkunut nykyiseen verrattuna suorastaan kankeasti. Niinpä hän olisi halunnut peilin nähdäkseen oliko hän vielä Annette Valerie Duvallon vai täysin muukalainen.

Vuoteen laidalla istuvan Dominique hymyili poikamaisesti Annettelle turkoosisilmät säihkyen . ”Onpa ihanaa nähdä sinun voivan jo paljon paremmin”, Dominique sanoi. ”Muutoksesi on nyt ohi.”

Silti minusta tuntuu oudolta...” Annetten kurkku tuntui aivan kuivalta, ja vesi oli noussut kielelle. Hän tunsi vaistonvaraisesti, etteivät vesi ja täyttävä ateria tulisi enää poistamaan janoa ja nälkää. Vaan…

Tiedän sinun olevan valtavan utelias näkemään mahdolliset ulkoiset muutokset. Kaikki aikanaan. Aterioipa ja kylvepä kuitenkin ensin.” Chereden markiisi kiskaisi soittokellon nyöristä eikä kulunut kauan kun turkoosilivreinen lakeija tuli juopolta näyttävän miehen kanssa makuuhuoneeseen. Niinkin ruokkoamattomasta ja vastenmielisestä ilmestyksestä lähti janoa lisäävä ja kutsuva, makean rautainen tuoksu.

Siinäkö on minun ateriani?” Annette kysyi Domininquelta.

Siinä, peräti tuoreena. Hyvää ruokahalua, Annette.”

Mutta miten?”

Sinulle on kasvanut samanlaiset veitsenterävät kulmahampaat kuin minulle ja kyntesi ovat yhtä terävät kuin petolinnulla”, Dominique evästi kärsivällisesti.

Tosiaankin! Kulmahampaat tuntuivat pitkiltä ja teräviltä kielenkärkeä vasten sekä sormenkynnet vahvoilta ja teräviltä.

Juoppo tuijotti platinanvaaleahiuksista naista ihmeissään ihailevasti, vaikka tätä pelotti kamalasti. Miesten hämmästyneestä himokkaaksi muuttuvat katseet olivat niin jokapäiväisiä, mutta hän ei ollut lakannut ikinä pettymystä luolamiesten elkeisiin. Himokkuus ei ollut jäänyt kaikkien miesten kohdalla pelkkiin paljonpuhuviin ilmeisiin, mikäli hänellä ei ollut ollut pakomahdollisuutta esimerkiksi työpaikallaan. Siellä ei ollut mahdollista nousta sohvalta tai kokolattiamatolta, ennen kun hyväksikäyttäjä oli saanut kaipaamaansa tyydytyksen. Annette oli näyttänyt väliltä niin lyödyltä ja surkealta, että hänen kaula-aukkoonsa oli sujautettu aktin jälkeen suuri seteli. ”Osta vaikka Christian Diorin käsilaukku”, yksi hyväksikäyttäjistä oli ehdottanut ikään kuin hän olisi ollut pikku huora.

Hänen ei ollut vaikea sammuttaa janoaan juopolla kuvittelemalla tämä erääksi inhottavimmista esimiehistä. Annette tönäisi ilkeästi miehen puoliksi paneloitua seinää vasten, taivutti tämän lyhyttä kaulaa ja upotti raateluhampaansa ryppyiseen kaulaan. ”Herra johtaja” oli nyt marionetin armoilla, sillä hänen Satuprinssinsä oli murtanut hänen kahleensa tehden hänestä kolme kertaa voimakkaamman kuin ihmisenä.

Veri loppui juoposta hyvin pikaisesti, vaikka vampyyritar (jona Annetten oli vielä vaikea pitää itseään) olisi kaivannut enemmän juotavaa saadakseen janonsa kokonaan sammutettua. Jano jäi, mutta ainakaan hänen kurkkunsa ei tuntunut enää kuivalta.

Valitan, kultaseni. Metsästäjien saalis on jäänyt tällä viikolla suppeaksi”, Dominique pahoitteli viitaten Annette siirtymään ruumiin luota, jotta palvelijat voisivat viedä raadon pois haisemasta.

Anteeksi. En haluaisi aiheuttaa ylimääräistä vaivaa”, vampyyritar sanoi ja nuolaisi veriviikset pois.

Odessa ei pyytele koskaan anteeksi eikä vaivaudu asettumaan metsästäjien asemaan.”

Odessa? Kuka hän on?”

Pitkäaikainen rakastajattareni, joka asuu luonani. Olen tuntenut hänet siitä lähtien kun muutuin vampyyriksi. Hän ei peittele tyytymättömyyttään vastaavissa tilanteissa, vaan antaa metsästäjien ja muun palveluskunnan kuulla kunniansa käyttämällä joskus yhtä paljon kirosanoja kuin katuhuora.”

Kuulostaa värikkäältä tapaukselta”, vaaleaverikkö tirskahti.

Persoonana sekä ilmestyksenä. Tulet huomaavan sen kun olet tavannut hänet. Mutta sinulle on valmistettava kylpy, niin pääset kaunistautumaan.”

Kahdella vampyyrisisäköllä ei mennyt kovinkaan kauan valmistaa yrttikylpyä huoneistoon sisältyvässä kylpyhuoneessa. Annette oli aikeissa riisuutua omatoimisesti, mutta sisäköt kysyivät kaipasiko hän apua. ”Kaipa”, hän mutisi hämillään moisesta ylellisyydestä. ”Kiitoksia vaan.”

Haluaako mademoiselle hiustenpesun?” sisäköt kysyivät, kun Annette oli asettunut käpäläjalkaiseen kylpyammeeseen.

Ehdottomasti!” Hiukseni tuntuvat ihan rasvaiselta pullasudilta”, hän harmitteli. Hän ei voinut olla ajattelematta Odettea ja Chereden markiisin muita naisseikkailuja. Luonnollisesti lumoavalla aistillisella Dominiquella oli titenkin paljon naisseikkailuja. Se ei varsinaisesti häirinnyt häntä, vaikka sekopäinen Hëloise-täti oli julistanut usein huorintekijöiden joutuvan helvettiin ikuisesti kärventymään. Toisten tyttöjen ja naisten ulkonäkö ei ollut koskaan aiheuttanut hänelle alemmuudentunnetta, sillä Annette oli syntynyt joutsenenpoikaseksi. Mutta hän ei ollut tähän asti voinut luottaa olevansa miehille mikään muu kuin kaunis ja kiihottava lelu. Dominique oli kuitenkin erilainen, sillä tämä rakasti kauniita ja vietteleviä naisia niin paljon että oli antanut hänelle uuden elämän.

Annette ilmoitti haluavansa nousta kylvystä, jolloin hänelle tuotiin pitkä pyyhe, johon hän saattoi kääriytyä. Tuolin selällä roikkuva kellohame alushameineen, kauluspaita, lantioliivi ja muut alusvaatteet mutristivat hänen täyteläiset huulensa. ”Sama kuin pukeutuisi lattiarätteihin. Mutta minulla ei ole muutakaan päällepantavaa.”

Sisäköt virnistelivät. ”Herra markiisi ei halunnut että sellaista ongelmaa tulee. Hän teetti sen takia teille vaatteita palatsin ompelijattarilla.”

Hän on… jälleen ajatellut kaikkea.”

Sisäköt ryntäsivät pukeutumishuoneeseen etsimään hänelle päällepantavaa. Annette virnisti sillä hän tiesi ettei 1700-luvulle jämähtäneiden vampyyrien hovista taitaisi löytyä nykyaikaista muotia. Sehän ei haitannut häntä, sillä hän oli aina haaveillut barokki-, rokokoo- ja turnyyrileningeistä.

Vuoteelle asetellut leningit saivat hänet tuntemaan itsensä lelukaupassa olevaksi pikkutytöksi. Tosin kaikki oli varmasti hänen, hänen, hänen! Hän valitsi pitkän mietittyään roosan kukkakuvioisen prinsessaunelman, mutta hänen oli tietenkin pukeuduttava ensin 1700-luvun alusvaatteisiin. Aluspukuun, ampiaisvyötärön entistä kapeammaksi kutistavaan kureliiviin ja vyötärölle kiinnitettäviin panieereihin, jotka levittävät helmat sivuille. Hänen hiuksensa koottiin vielä päälaelle, hiuskoristeita myöten ajanmukaisesti ja silmän alle kiinnitettiin yksi samettinen kauneuspilkku.

Annettea koristeltiin vielä jalokivikoruin, kun markiisi ilmaantui huoneeseen punaista nestettä – ilmiselvästi verta puolillaan oleva kristallilasi kädessään. ”Täällä alkaakin olla valmista”, hän totesi tyytyväisenä ja siemaili juomaansa. ”Siispä sinun on aika nähdä peilikuvasi. Tiedän että tulet yllättymään, joten makuuhuoneessasi ei ole siksi ainuttakaan peiliä.”

Marmoritakan ylle ripustettiin kultakehyksinen peili, mutta sitoi Annetten silmät ja talutti hänet vasta sitten sen eteen. ”Nyt saat katsoa”, hän totesi irrotettuaan siteen vampyyrittaren silmiltä.

Annette oli yhä yhtä kaunis kuin kauneuskuningatar tai filmitähti, joskin entistä ylimaallisempi kaunotar. Hän ei voinut olla kikattamasta kujeilevasti uudelle itselleen, sillä hän toi suuresti mieleen elokuvien näkemyksen kauniista ja vastustamattomasta vampyyrittaresta. Pitkine ripsineen, tummine silmäluomineen, verenpunaisine huulineen ja alabasteri-ihoineen.

Dominique ja Annette hymyilivät toisilleen ja sitten heidän huulensa kohtasivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti