tiistai 10. syyskuuta 2019

Galaksinlaajuista dejarikkiä: 3.luku

3.luku

26 BBY

Lysingurin kreivitär oli yksityisessä sairaalassa käymässä katsomassa lastaan. Sairaalahuoneessa oli marmorilattiat, nahkainen designsohva, massiivinen kristallikruunu katossa roikkumassa, yksityinen kylpyhuone sekä kotiteatterijärjestelmällä varustettu holovisio. Potilaat saivat valita ruokalistalta mitä terveellistä gourmetruokaa jota halusivat syödä toisin kuin julkisissa sairaaloissa joissa tarjottiin mautonta ja lisäaineisiin hukutettua hiilihydraattihöttöä. Sairaalan henkilökunnalla oli aina aikaa varakkaille potilailleen – kauneusalan palveluitakin järjestettiin pyynnöstä.

Hänen ja Raymonin lapsi oli otettu eilen pois tekokohdusta ja vauva pidettäisiin siksi muutaman päivän tarkkailussa sairaalassa. Cozette oli sanoinkuvaamattoman helpottunut, ettei hänen kohdussaan ollut enää ollut mitään ylimääräistä neljään kuukauteen. Raskausaika oli vielä hirveämpi koettelemus kuin hän oli otaksunut – eivätkä edes Sidiouksen opetusmetodit olleet valmentaneet häntä siihen millään tavalla.

Hän ei osannut eritellä mikä raskaana olemisessa oli ollut kaikkein sietämättömintä, sillä hän oli vihannut jokaista päivää! Voimakasta pahoinvointia oli jatkunut neljä kuukautta, jonka seurauksena hän oli kuihtunut silmissä hoikasta luisevaksi. Ruoka ei ollut maittanut silloinkaan kun häntä ei ollut oksettanut. Välillä hän oli joutunut tiputukseen nestehukan ja anemian takia, yhteensä kolme kertaa. Selkään oli koskenut yhtenään. Hän oli ollut kaiken aikaa äreä, alakuloinen ja uupunut (vaikka hän oli nukkunut tavallista enemmän.) Turvotukselta hän oli taas välttynyt ja raskausvatsa oli ollut helppo piilottaa leningeillä, joissa oli korotettu vyötärölinja.

Raskaus ei ollut ollut tarpeeksi hirveää aikaa vielä sellaisenaan. Pahuksen Adrita oli tehnyt serkkunsa vaimon elämästä suorastaan maanpäällisen helvetin änkeämällä yhtenään vainoamaan Cozettea. Maanvaiva oli kauhistellut hänen luisevuuttaan ja ”liian pientä” raskausvatsaansa, tyrkyttänyt ruokaa ja kaikenmaailman karkkeja, kopeloinut rumilusmahaa ja paaponut häntä kuin yli-innokas sairaanhoitaja. Cozette oli ihmetellyt kärsivänä kumpi heistä olikaan raskaana.

Adrita oli saanut hänet toistuvasti raivostumaan hössötyksellään. Miten tälle oli ollut liian vaikeaa pitää kitansa edes hetki kiinni? Raivopäissään Cozette olisi halunnut katkoa valomiekalla Adritan kielen, sillä mykkyys olisi tehnyt tästä reilusti siedettävämmän. Sen sijaan hän oli välillä hankkinut Voiman avulla itselleen rauhan.

Viidennellä kuukaudella ollessaan Cozette ei enää kestänyt päivääkään raskauttaan. Hän raivostui kiivaammin kuin muisti koskaan raivostuneensa. Raivostui niin ettei ollut hallita itseään. Onnistuttuaan pääsemään itsensä herraksi hän ryntäsi tähän samaan sairaalaan ja vaati että kirottu loinen (tietenkin hän puhui hoitohenkilökunnalle omasta lapsestaan) siirrettäisiin tekokohtuun sektion yhteydessä. Koska hän oli upporikas ja Galaktisen tasavallan ensimmäinen nainen, lääkärit kiirehtivät toteuttamaan hänen toiveensa empaattisina. Vauva oli kehittynyt toimenpiteen jälkeen tekokohdussa juuri ja juuri kolmekiloiseksi ja neljäkymmentäseitsemän senttimetriä pitkäksi.

Cozette ei tosiaan ollut antanut raskauden jatkua antaakseen aviomiehelleen perillisen. Vauva Lysingur oli perinyt äidiltään poikkeuksellisen suuren Voimalle herkkyytensä, niinpä hänestä olisi tuleva vielä mahtava sithi. Raskaus ei ollut Cozetten ensimmäinen, mutta hän oli tehnyt edellisellä kerralla abortin. Sekin sikiö olisi ollut Voimalle herkkä, joskin sillä olisi ollut vain 10.000 midi-kloriaania – kun taas vauva Lysingurilla oli niitä huomattavasti enemmän. Sidious oli todennut ettei niinkään heikolla lapsella tehnyt yhtään mitään, joskaan hän ei ollut kehottanut tytärtään tekemään aborttia. Cozette oli itse halunnut keskeyttää ensimmäisen raskauden, sillä kuukausien epämukavuudesta kärsiminen ja päivä päivältä rumeneva keskivartalo olisivat olleet liian kova hinta laihasta sadosta.

Kreivitär oli tyytyväinen että vauva oli toisessa huoneessa kuin hän. Hän halusi jatkossakin vauva Lysingurin pysyvän poissa silmistään parkumasta, sillä hänen oli saatava gradunsa valmiiksi. Raskauden takia hänen gradunsa ei ollut valmistunut asetetun aikataulun puitteissa, koska hän oli ollut liian väsynyt ja masentunut saavuttaakseen tavoitteensa. Gradun kirjoittaminen oli ajoittain pitkäveteistä ja stressaavaa hyvinvoivanakin, mutta hän saisi urakan sentään ihan kohta valmiiksi. Rikkaana aatelisrouvana hänellä oli varaa palkata poikavauvalle lastenhoitaja nanny-droidin lisäksi, niinpä hänellä oli aikaa viimeistellä gradu ja jatkaa kaksoiselämäänsä sellaisena kuin se oli ollut ennen raskautta. Kiitos Jumalten!

Ylikansleri Palpatine oli ilmoittanut matkustavansa tänään saattueineen tapaamaan tytärtään ja tyttärenpoikaansa. Mitään viivästyksiä ei sattunut, joten sithi-isoisä saapasteli muhkean kukkakimpun kanssa Lysingurin kreivittären luo hymyillen ylpeänä kuin kuka tahansa isoisä.

Cozette käski sairaanhoitajaa tuomaan vauvan huoneeseen Mestarinsa nähtäväksi. Hän kutsuisi tämän sitten vähän myöhemmin hakemaan vauvan. Darth Sidious ja Cozette – vauva sylissään istuivat sairaalahuoneen designsohvalle. Kreivitär tunsi itsensä hyvin vaivautuneeksi sylivauva käsivarsillaan. Hän huokaisi hiljaa katsahtaessaan ikävystyneenä punakkaihoiseen ihmisolentoon, jota oli vaikea uskoa hänen lapsekseen.

Hänen Mestarinsa halusi pidellä hetken tyttärenpoikaansa sylissään, ja se oli Cozettelle melkoinen helpotus. Vauva olisi kuitenkin maannut mieluummin äitinsä käsivarsilla, sillä sithimestari pelotti sitä siitä huolimatta että lordi Sidious oli kätkenyt läsnäolonsa Voimassa. Kuitenkaan se ei parkaissut, pelkästään rimpuili hetken ennen kuin asettui säyseästi.

”Tervehdys tuleva oppilaani”, lordi Sidious virkkoi kylmästi, mutta väläytti tyytyväisen hymyn tyttärelleen, jonka katse vaelteli huoneessa umpimähkäisesti. Vauva tapitti hermostuneena sithimestaria. Sidious myös kiehtoi paljon sen sielua uhkaavuudestaan huolimatta.

”Voima on kaikkea ympäröivä energiakenttä”, Darth Sidious jutteli vauvalle lähes pehmeästi niin kuin opettaja oppilaalleen. ”Se jakautuu ʼhyväänʼ ja ʼpahaanʼ. Jedit väittävät sitkeästi ettei Voiman pimeä puoli ole yhtään vahvempi – vaan ainoastaan nopeampi ja huomattavasti houkuttelevampi. No asianlaita on niin että pimeä puoli on totisesti nopeampi ja houkuttelevampi, mutta myös voimakkaampi. Tulet huomaamaan tämän tosiasian vielä monta kertaa.”

Noin kolmekymmentäneljävuotias Sidious oli sanonut myös Cozettelle Theedin sairaalassa ottaessaan tämän syliinsä. Silloin hän oli käärinyt tyttärensä pimeään puoleen kuin pehmeään villahuopaan ja nyt hän teki samoin lapsenlapselleen. ”Tämä on Voiman pimeä puoli, josta sinä opit aikanaan ammentamaan mahtisi kuten minä ja äitisi.”

Poikavauvan suu meni suppuun ikään kuin se olisi juonut äidinmaitoa. Mutta se ahnehtikin vaistonvaraisesti houkuttelevaksi paljastunutta pimeyttä, joka alkoi tuntua osalta sen sielua, olihan se pimeyden lapsi kolmannessa polvessa.

Pojastasi tulee miltei Raymon Lysingurin kuva, ja hänelläkin ilmenee taipumusta tyhjäntoimittamiseen teini-iässä – mutta kelläpä ei ilmenisi siinä iässä”, sithimestari tuhahti. ”Ankara koulutus kuitenkin kitkee tehokkaasti hänestä isänsä heikkouden.”

Se on totta, Mestari.” Kreivittären kaarevien kulmien väliin tuli ryppy. ”Toivon mukaan lapsi on sentään muuten kunniaksi jalolle verenperinnölleen ja sithien säädylle?”

On aikanaan, siinä vaiheessa kun hän alkaa kulkea miehen kengissä. Ulkonäöstään huolimatta hän oleva ehdottomasti enemmän Palpatine kuin Lysingur. Olen oikein tyytyväinen siihen, miten olet suoriutunut Corelliassa antamistani tehtävistäni ja siitä että olet turvannut tulevan sithidynastian jatkumisen. Tässä vaiheessa olet osoittanut minulle olevasi sithiladyn tittelin arvoinen. Suoritamme kahden viikon kuluttua nimeämisseremonian.”

Kahden viikon kuluttua mustaan seremoniallisiin sithikaapuun sonnustautunut Cozette astui huputettuna kynttiläkehään Mestarinsa käskystä. He olivat Coruscantissa LiMerge Powerin tiloissa. Myös Sidious oli pukeutunut mustaan sithikaapuun.

Polvistu eteeni, oppilaani”, lordi Sidious käski.

Nuori nainen teki kuten käskettiin. Hän laski kunnioittavasti katseensa kivilattiaan. Samassa Cozette tunsi Mestarinsa hoikat sormet takaraivollaan, jolloin miehen ihon kylmyys lävisti jopa kaavun paksun materiaalin.

Tänään sinut nimetään”, Darth Sidious virkkoi.

Lopultakin! Cozette totesi malttamattomana. Olen odottanut oikeasti liian kauan nimeämisseremoniaani.

Sidiouksella oli kädessään hyvin vanha pergamentti, joka itse Darth Bane oli kirjoittanut nimeämisseremoniaa varten. Sithimestari alkoi lukea siihen kirjoitettua muinaista sithikieltä.

Lysingurin kreivitär tunsi Voiman virtaavaan kiivaasti lävitseen kuunnellessaan Mestarinsa ääntä. Voima hohti hänen ympärillään pinnoittamassa hänet pimeän puolen mahdilla. Se tunkeutui hänen sieluunsa asti juurruttamassa häneen kaiken raa'an mahtinsa.

Hänen Mestarinsa vaipui transsiin sopivan nimen löytämiseksi kuvastamaan oppilaansa sithipersoonaa, sitä todellista persoonaa. Sithimestarit eivät koskaan valinneet sithioppilaiden nimiä omien mieltymystensä pohjalta, vaan se oikea nimi löytyi meditoimalla. Vähän aikaa meditoituaan Sidious tiesi, mikä oli oleva hänen tyttärensä sithinimi.

Sinusta tulee voimakas sithi, Cozette Palpatine. Tästä lähtien sinun nimesi on oleva -”

Sithimestarin tyttären silmät vaalenivat kullankeltaisiksi pimeän puolen voimakkaasta läsnäolosta, ja hän säteili ilosta.

Darth Nemena!” lordi Sidious julisti. ”Nouse, Darth Nemena.”

Tuore sithilady rakasti heti uutta nimeään, joka sopi hänelle paljon paremmin kuin pramea mutta tylsä Cozette Dormé Palpatine. Hänen virallinen nimensä olisi voinut olla kenen tahansa ylhäisen naboottaren nimi. Sitä vastoin Darth Nemena oli sekä kaunis että pelottava nimi; joka tarkoitti muinaisella sithikielellä koston naispuoleista airutta.

Kiitos, Mestarini”, lady Nemena sanoi haltioituneena noustessaan viehkeästi seisomaan.


*****

Corellia 22BBY

Raymonin kasvattisisko Adrita juhli avioitumistaan prinsessahäin sulhasensa perheen huvilassa, joka oli miehen suvun kesäparatiisi. Vaaleaverinen ja tanakkarakenteinen sulhanen oli Adritan lapsuudenystävä. Heidän kohdallaan ystävyys oli syventynyt romanttiseksi rakkaudeksi. Ooh miten suloista! lady Nemena ajatteli kaivaessaan käsilaukustaan savukerasian ja sytyttimen. Kaksi Corellian suihkuseurapiirien kenties ikävystyttävintä henkilöä saivat toisensa puolitoista tuntia sitten sukulaisten, ystävien ja porvaritaustaisen sulhon tärkeimpien liikekumppanien läsnä ollessa.

Häät eivät olleet sithiladyn suosikkijuhlia, mutta missään muissa häissä hänen ja Raymonin häät mukaan lukien ei ollut sentään ollut näin tylsää kuin Adritan ja herra Porvarin häissä. Olisi luullut että näistä häistä olisi saanut vähemmän tylsät juhlavieraiden kannalta, koska kustannuksissa ei ollut säästelty. Adrita oli haaveillut pikkutytöstä lähtien yltiöromanttisista prinsessahäistä, ja hän oli stressaantunut sekä kylvänyt Lysingurin kartanoon stressiä perfektionismissaan. Morsian oli kiukutellut lapsellisesti leskikreivitär Cecilvelle, ystävilleen ja sulhaselleen sekä muuttanut ainakin kolmesti mieltään hääkakun, morsiuspuvun ja koristelun suhteen, kunnes hän oli lopulta löytänyt täydelliset ratkaisut. Kyseisen häävouhottajan tapauksessa täydellinen morsiuspuku oli perinteinen kermakakkukolttu, täydellinen koristelu juhlatilan hukuttaminen sydämiin ja vaaleanpunaisiin ruusuasetelmiin sekä hääkakku sokerimassalla päällystetty satulinna.

Nemenalla oli edes siinä suhteessa aihetta juhlaan että tästä päivästä lähtien Adrita olisi lähes kokonaan poissa jaloista. Hänen oli pakko todeta että hänen oli ollut ajoittain suorastaan hankalaa salata olevansa sithi, koska kreivin kasvattisiskolla oli tapansa työntää vino nenänsä joka paikkaan. Imbesilli oli tunkenut Lysingurin kreivittären tiloihin pyytämään laukkuja tai koruja lainaksi, ollut epäterveellisen kiinnostunut hänen menoistaan ja kerran tämä oli nähnyt Nemenan mustaan kaapuun pukeutuneena kartanon pihalla. Silloin sithilady oli kiireesti käyttänyt sithimagiaa Adritaan, jotta tämä unohti näkemänsä.

Sithiladylla olisi voinut olla miltei hauskaa, mikäli hän joisi itsensä pieneen sievään ja polttelisi pikkuisen maustetta. Tänään hän ei voinut kuitenkaan olla missään nimessä yhtään päihtynyt. Hänen Mestarinsa oli tilannut taas murhan. Nemenan tehtävänä oli murhata Corellian (planeetan) nykyinen senaattori perheineen, sillä tuo idealistinen miespoliitikko alkoi olla galaksinlaajuisesti liian arvosteleva. Se senaattori oli terävänä ajattelijana ja merkittävän karismaattisena synnynnäistä ylikansleriainesta. Kaikilla oli lähinnä hyvää sanottavaa komeasta ja miellyttävästä senaattori Agolosta, miehen herttaisesta rouvasta ja kolmesta suloisesta lapsesta. Agolo halusi tehdä aidosti hyvää vallan kahvassa Bail Organan tavoin eikä hyödyntää asemaansa diktatuurin luomiseen kuten Darth Sidious.

Kreivitär Lysingur voisi juoda korkeintaan kaksi lasia viiniä. Sellainen määrä ei nostaisi tarpeeksi tunnelmaa. Nainen oli melko kateellinen lievässä nousuhumalassa olevalle Raymonille, joka oli oikein hyvällä tuulella. Mutta rouva kreivitär piti visusti huolen että näytteli täydellisesti morsiusparin puolesta iloista Cozette Palpatine-Lysinguria, joka pysyi vahvana, vaikka Lysingurin ”perheidylli” oli näivettynyt kaksi sitten.

Näivettynyt… no jaa. Darth Nemena ei ollut oikeasti surullinen, vaikka hänen neljävuotias poikansa oli ollut kaksi vuotta Coruscantin jeditemppelissä. Itseasiassa hänen aistillisille huulilleen nousi hymy, kun hän kuvitteli jonkun Mace Windun kaitsemaan nelivuotiasta poikaviikaria. Pikkulapsen äitinä oleminen ei ollut tuntunut juurikaan paremmalta kuin vauvan äitinä oleminen. Jos Crosix olisi yli kuusivuotias lapsi joka osasi käydä itse vessassa, hänen suhtautumisensa lapseensa saattaisi olla vähän myönteisempi. Joka tapauksessa sithiladystä oli kurjaa että luksuksen ympäröimänä elänyt aatelispoika joutui elämään askeettisissa oloissa jeditemppelissä – joskaan ei takuulla montaa vuotta.

Darth Nemena lähtisi kronometrin näyttäessä kymmentä Adritan ja herra Porvarin häistä tekosyynä migreenikohtaus. Raymon ja anoppi viipyisivät kuitenkin pidempään, niinpä hän saattaisi ennättää murhakeikaltaan Lysingurin kartanolle ennen kumpaakaan. Lysingur saattaisi olla – taas vaihteeksi koko yön omilla teillään seikkailemassa. Kenties aviomies heräisi jonkun hutsun vierestä?

Kreivitär Lysingurin oli pakko olla juhlissa morsiusparin lähettyvillä. Tanssimassa yksi valssi sulhasen kanssa, ottamassa datapadin kameralla selfieitä morsiamen sekä morsiamen ja Cecilven kanssa ja poseeraamassa morsiusparin kanssa valokuvaajalle. Silloin kun hänellä oli virkistäviä taukoja morsiusparista, hän suostui muotitoimittajien haastateltavaksi ja vietti aikaa Corellian ”ystäviensä” sekä parin taiteilijan seurassa keskustelemassa kirjallisuudesta ja kuvataiteesta.

Ennen yhdeksää hän tekaisi kasvoilleen kireän, uupumuksesta tai huonovointisuudesta kielivän ilmeen. Juorukellolauma huomasi oitis Lysingurin kreivittären uupumuksen tai huonovointisuuden, joka kiihotti heitä spekuloimaan maanisesti kinaten, mikä Palpatinen tytärtä vaivasi. Yleisin kanta oli selvästä että kreivitär oli ollut viimeisen kahden vuoden ajan liian kauan vahva, joten kaipa jopa hän uupui. Luultavasti Cozette Palpatine-Lysingur oli pahimmassa tapauksessa keskivaikeasti masentunut?

Sithilady joutui turvautumaan itsekuriin, jottei olisi alkanut tirskua pahanilkisesti juoruilijoille ja näiden ajatuksille. Jedien sydämettömyys alkoi tulla vähitellen koko galaksin tietoisuuteen. Lysingurit ja Ylikansleri Palpatine kylpivät erityisesti perheellisten sympatiassa. Pieni Crosix itkisi varmaan edelleen itsensä välillä uneen, koska hänet oli erotettu vanhemmistaan. Todennäköisesti kaikki pojan henkiset haavat eivät umpeutuisi ikinä.

Kymmeneltä Lysingurin kreivitär ilmoitti pahoitellen joutuvansa lähtemään. Häntä harmitti suuresti ettei hän voinut jäädä migreenikohtauksen takia liikuttavasti aidon rakkauden valaisemiin satuhäihin. Sithiä nauratti tavattomasti ilmaus ”liikuttavasti aidon rakkauden valaisemat satuhäät”, joka oli täyttä imelää kuraa sinällään, mutta Adritan kohdalla sukkelaa piilovittuilua, jota typerykset eivät tajunneet.

Tietenkin Adrita rusensin hänen wookien voimin halaukseen liikuttuneena. ”Sydämesi on täyttä kultaa, Cozie”, morsian ylisti hellästi. ”Olet niin ihana; iloitsen että olet osa sukuamme.”

Minun sydämeni täyttä kultaa? sithi naurahti ajatuksissaan. Julmista julmimman sithimestarin tyttärellä ei voi mitenkään olla hellää ja rakastavaa sydäntä. Hän virkkoi ääneen: ”Kiitos samoin Adrita-kultaseni… tarkoitan sitä todella. Minun on kiittäminen erityisesti sinua ja Cecilveä että olen kotiutunut näin hyvin ja nopeasti Corelliaan.

Kotona lady Nemena oli tekevinään iltarutiineja huoneistossaan Marlén ja Yolan avustuksella. Hän kyllä riisui korunsa ja iltapukunsa, mutta sen sijaan että hän olisi mennyt suihkuun tai pukeutunut yöpaitaan, hän pukeutuikin koruttomaan mustaan leninkiin ja samanväriseen hupulliseen kaapuun sekä kiskoi matalavartiset saappaat jalkaansa. Hän haki valomiekkansa, joita hän säilytti ovelasti piilotettuna täytetyssä köynnöstiikerissä. Sitten hän pujahti suorittamaan tehtäväänsä hyppäämällä huoneistonsa parvekkeen kautta pihalle. Yola ja Marlé katselivat lumoutuneina ja kauhistuneina emäntänsä hyppyä, vaikka he olivat nähneet useasti hänen käyttävän Voimaa. Ainakaan Yola ei ollut vielä täysin tottunut emäntänsä maagisiin kykyihin.

Agoloiden kattohuoneisto täytti sinänsä vartioinnin osalta turvakriteerit, olihan paikalla vartioita ja viimeisintä teknologiaa olevat turvakamerat olivat käytössä koko rakennuksessa. Asukkaat olivat kuitenkin turvassa tasan niin kauan kuin sithit eivät halunneet raivata heitä tieltään. Kalliiksi tulleet turvakamerat menivät pois päältä lady Neman osoittaessa niitä pitkällä etusormellaan. Sithimagia vaivutti vartijat uneen, joka oli yhtä syvää kuin narkoosi. Sithilady pääsi Voimaa käyttäen asuntoon sisälle yhtä nopeasti kuin ovikoodilla.

Eteishalli oli pimeänä niin kuin suurin osa asunnosta, joka oli kuulemma sisustettu rouva Agolon steriilin modernin maun mukaan. Keittiöön oli sytytetty valot, sillä siellä sielllä istuksi pyylevä palvelijalta vaikuttava naishenkilö juomassa teetä ja lueskelemassa hololehteä datapadilta. Nemena vaivutti palvelijattarenkin uneen ja jatkoi talokierrostaan hiipien.

Senaattori Agolo ja rouva Agolo eivät olleet kotona, mutta heidän lapsensa sen sijaan olivat. Kuopus ja keskimmäinen olivat untenmailla omissa huoneissaan, mutta esikoinen oli yhä valveilla katselemassa kiiturikisoja omasta holovisiostaan. Ensin lady Nemena meni kuopuksen huoneeseen, muttei tappanutkaan tätä heti.

Sithilady jähmettyi hetkeksi katselemaan senaattori Agolon nuorimmaista, joka kultakiharainen kuusi- tai seitsemänvuotias isin pikkuprinsessa. Tyttö näytti niin viattomalta ja lähes kaikkien mielestä tosi suloiselta unilelu kainalossaan. Itseasiassa tyttönen oli jopa lady Nemenan silmissä aika suloinen, niinpä hän olisi mielihyvin jättänyt tämän henkiin. Eihän tyttö ollut sinänsä vastuussa isänsä teoista. Mutta hän oli silti senaattori Agolon lihaa ja vertaa, joten hänkin oli kuolemaantuomittu.

Darth Nemena aktivoi valomiekkansa hitaasti, viivytellen. Tähän mennessä hänestä oli tullut suhteellisen paatunut murhaaja täysikasvuisten kohteiden suhteen. Hän tappoi aina nopeasti ja hetkeäkään empimättä eikä uhrannut sen jälkeen kohteilleen enää ajatustakaan. Kyllä hän tappoi isin pikkuprinsessankin, vaikka kiskaisi ensin valomiekkansa kauemmas vaikka oli jo miltei painanut sen kärjen lapsen litteää rintakehää vasten. Kun hän oli kerran murhannut lapsen, hän ei jäänyt enää empimään yhtä kauan keskimmäisen kohdalla, joka oli arviolta yhdeksänvuotias tyttö.

Esikoinen kirkaisi mustakaapuisen muukalaisen ilmestyessä valomiekka kohotettuna huoneeseen. Tämä oli ainoa Agoloiden lapsista, jonka iän sithilady tiesi tarkalleen. Tummahiuksinen ja hontelo poika oli kaksitoistavuotias. Nemena antoi esiintulolleen näyttävän säväyksen nostamalla pojan ilmaan ja paiskaamalla päin seinää. Poika alkoi huutaa apua paniikin vallassa.

Darth Nemena tarkasteli tätä huppunsa uumenista pää kallellaan kuin uteliaalla linnulla. ”Kukaan ei kuule sinua”, hän huomautti kylmästi. ”Lastenhoitaja ja vartijat ovat sikeässä unessa eivätkä valvontakamerat ole päällä.”

Isä ja äiti ovat kohta tulossa kotiin”, poika sopersi. Hän vapisi kauttaaltaan.

Valehtelet, valehtelet, poika. He arvelivat olevansa kotona aikaisintaan puolenyön jälkeen. He pitävät edelleen juhlimisesta, vaikka se onkin vähentynyt heidän kohdallaan lasten saamisen myötä”, Nemena tuhahti.

Agoloiden esikoinen kalpeni ällistyneenä. ”M-miten s-sinä voit tietää?”

Kasvatuksesi lienee jäänyt puutteelliseksi, koska et osaa teititellä minua, Nemena ajatteli ivallisesti. Puhetavastani huomaa heti minun olevan ylhäistä syntyperää.

Nuori sithi nauroi huvittuneena senaattorin esikoiskakaralle. ”Olen jo käyttänyt Voimaa sinuun – ja siitä huolimatta sinä ihmettelet, miten osaan lukea ajatuksia.”

Murhattuaan esikoisenkin sithilady siirtyi olohuoneeseen odottamaan herra ja rouva Agolon kotiinpaluuta. Hän istuutui löhöilyyn sopivalle kulmasohvalle, avasi holovision ja surffaili kanavilla, kunnes löysi itselleen viihdykettä. Catwalk-nimisen kanavan, jonka ohjelmat keskittyivät huippumuotiin ja muotivaikuttajiin.


*****

Coruscant 22 BBY

Ylikansleri Palpatine söi kotonaan päivällistä seuranaan Sate Pestage ja Sly Moore. Palvelijat olivat korjanneet ruokalautaset ja tuoneet jälkiruoka-annokset pöytään. Jälkiruoka-annokset näyttivät pieniltä taideteoksilta kuten kaikki hänen ylhäisyytensä kokin valmistamat herkut.

Sly Moore ja Sate Pestage tai Lysingurin kreivitär olivat toisinaan Ylikanslerin päivällisseurana, sillä he täyttivät misantropiaan taipuisan miehen kriteerit. Sidious joutui työskentelemään virkansa takia kyllästymiseen asti imbesillien kanssa, joten hänen ruokahalunsa olisi voinut kadota näiden seurassa aterioimalla. Kolmikko oli keskustellut työasioista, mutta nyt sithilordi pysyi hiljaa. Hän otti yhteyttä tyttäreensä telepaattisesti.

Lady Nemena. Nimeämisseremonian jälkeen lordi Sidious oli lakannut kutsumasta tytärtään kahden kesken Cozetteksi.

Miten voin palvella tällä kertaa, Mestarini? tytär kysyi nopeasti ja tottelevaisesti. Vaikka Darth Nemena oli hyvin voimakas ja hänestä oli tullut oikea sithi, hän muisti olevansa silti Mestarinsa palveluksessa.

Valehtele anopillesi ja aviomiehellesi olevasi raskaana.

Olevinani raskaana? Mitä tuota… en pysty enää… Darth Nemena oli kiusaantunut.

Leskikreivitär ja se juoppopelle eivät välttämättä tiedä koko sterilisaatiosta yhtään mitään? sithimestari otaksui terävään äänensävyyn.

Eivät tiedäkään. Lysingurin kreivittärelle oli tehty sterilisaatio viikko Crosixin syntymän jälkeen. Operaatiopäivänä hän oli valehdellut menevänsä Day Spahan hemmoteltavaksi ja ostoksille.

Hyvä, hyvä, lordi Sidious virkkoi sarkastisesti.

Saanen kysyä miksi minun on valehdeltava perheenlisäyksestä, jota ei koskaan tule, My Lord? En tietenkään aliarvioi teitä. Kukaan ei osaisi edes arvata että kukaan on yhtä nerokas juonittelija kuin te.

Sithilordin ohuet huulet kaartuivat pirulliseen hymyyn.

Sen takia lady Nemena, että juoppomiehesi, sinä ja minä voitamme Tasavallan sympatiat puolellemme sitten kun ”saat keskenmenon” traumaattisen kokemuksen jälkeen kutakuinkin kuukausi myöhemmin, sithilordi tähdensi.

Kolme viikkoa isän ja tyttären välisen keskustelun jälkeen kreivi Dookulla oli kotonaan Serennossa tapaaminen tehokkaana pidetyn palkkionmetsästäjän kanssa. Luopiojedi mittaili kädet puuskassa palkkionmetsästäjää päästä varpaisiin. Ainakin tämä miespuolinen palkkionmetsästäjä oli ryhdikäs ja liikkui ketterästi, mutta muuten hän ei ollut toistaiseksi vakuuttunut tämän kyvykkyydestä.

Toivottavasti olet maineesi veroinen”, kreivi Dooku tuhahti.

Ihan varmasti olen!” palkkionmetsästäjä puuskahti ärtyneenä, sillä hän oli sentään ollut jo viisitoista vuotta alalla.

Kohteesi on erittäin tärkeä henkilö.”

Joku senaattoriko?” palkkionmetsästäjä kysyi innokkaasti.

Kyseinen henkilö ei kuulu Galaktiseen senaattiin, vaan hän on pelkästään Corellian senaatin jäsen. Silti hänen ei voi väittää olevan ei-kukaan.” Dooku virnisti katkerasti. ”Hän on Sheev Palpatinen tytär Cozette Palpatine-Lysingur. ”

Palkkionmetsästäjä nauraa hohotti riemastuneena kuulemastaan. ”Ohhoh itse Cozette Palpatine-Lysingur!” miekonen ulvoi. ”Narttuhan on käytännössä tän galaksin prinsessa ja ilmiselvästi Ylikanslerin silmäterä. Niillä on hyvin lämpimät välit. Palpatine on sanonut monta kertaa että tytär on tuonut paljon iloa sen elämään, vaikkei se ole koskaan haaveillut perhe-elämästä.

Tytär on kuitenkin tuonut toisella tavalla iloa Sheev Palpatinen elämään kuin sinä kuvittelet, moukka, kreivi ajatteli äreästi. ”Niinhän heillä on hyvin lämpimät välit”, entinen jedimestari totesi virnistäen kolkosti. ”Ylikansleripoloisen sydän tulee särkymään kun kreivitär kuolee.”

Ylikansleri Palpatine joutaakin kärsimään!” palkkionmetsästäjä huudahti kiihkeään sävyyn.

Mitä, mitä?” kreivi Dooku oli ihmettelevinään. ”Sheev Palpatinehan on niin mukava, kohtelias ja hienostunut mies.

Täyttä paskaa! Äijä on tyypillinen aatelinen, joka on niin lumoutunut siniverisyydestään että luulee olevansa suunnilleen kuninkaallinen. Tommoisia on ihan liikaa Galaktisessa senaatissa, vaikka tarvittaisiin koko kansan päättäjiä. Palpatine ei osaisi edes kuvitella, miten kurjaa on nähdä jatkuvasti enemmässä tai vähemmässä määrin nälkää. Se ja sen kaltaiset snobit ei edes välitä vähäosaisista.”

Dooku kohautti vankkoja hartioitaan. ”Valitettavaa mutta totta että suurin osa Galaktisen tasavallan väestöstä ei tajua Ylikansleri Palpatinen olevan ahne kusipää”, hän huokaisi raskaasti.

Viikon kuluttua kreivi Dookun palkkaama palkkionmetsästäjä valmistui Corelliassa eliminoimaan Cozette Palpatine-Lysingurin. Sithikreivitär puolestaan oli perillä siitä että hänet yritettäisiin murhata sinä päivänä, kun hän oli matkalla senaattiin. Itse Sidious oli informoinut häntä. Ukko oli käskenyt Darth Tyranusta eli kreivi Dookua pestaamaan palkkionmetsästäjän murhaamaan Lysingurin kreivittären, jotta separistijoukot kylväisivät suurta uhkaa galaksiin. Tietenkään palkkionmetsästäjä ei onnistuisi lahtaamaan Ylikanslerin tytärtä, sillä virkavalta ehtisi ajoissa pelastamaan kreivitärparan.

Lady Nemenalle olisi lastenleikkiä lahdata jopa tusina tai vielä enemmän palkkionmetsästäjiä kerralla. Vaikeinta olikin esittää avutonta naista, joka oli täysin palkkionmetsästäjien ja jumalten armoilla. Hän ei todellakaan ollut oppinut avuttoman ladyuhrin roolia yhdessä päivässä, vaikka osasikin oikeasti näytellä. Roolin täydelliseen oppimiseen vierähtänyt neljä päivää. Siksi hänen yöunensa oli jäänyt eilen viisituntiseksi, joka ihan riittänyt hänelle. Hän tarvitsi yli kuuden tunnin yöunet ollakseen energinen koko päivän.

Oli pilvinen aamu. Iltapäiväksi oli luvattu sadetta. Lady Nemena oli jo laittautunut valmiiksi työpäivää varten Corellian senaatissa, mutta hän istui yhä pitkän pukeutumispöytänsä ääressä. Hänen turhamaisuuden alttarinsa notkui suorastaan kalliista parfyymeistä ja telineisiin asetelluista meikkisiveltimistä. Sieltä löytyi myös maljakollinen leikkokukkia ja muutama holokuva kreivittärestä kullatuissa kehyksissä.

Yhdessä holokuvassa teini-ikäinen neiti Palpatine poseerasi isänsä kanssa vienosti hymyillen. Cozettella oli iltapuku ja musta turkisstoola harteillaan. Hänen kuparinpunaiset hiuksensa oli kammattu juhlavalle, mutta nuorelle tytölle sopivalle palmikkokampaukselle heilahtelemaan lantion tasolla. Kuva oli otettu Ylikansleri Palpatinen virkaanastujaispäivänä.

Lysingurin kreivittären pistävä katse nauliintui myös hänen ja Raymonin hääpotrettiin. Siinä holokuvassa hänellä oli luonnollisesti enemmän meikkiä kuin teininä – tumma silmämeikki kissamaisine silmänrajauksineen ja verenpunaisiksi maalatut huulet. Häänuttura oli ehdottomasti naisen kampaus, vaikka hänellä olikin paksut otsahiukset antamassa tyttömäistä raikkautta kuten teini-ikäisenä. Kampaustyyli oli muuttunut siinä vaiheessa, kun kreivitär oli pyrkinyt mukaan paikallispolitiikkaan, sillä hän oli kokenut tarpeelliseksi uudistaa vähän tyyliään, jotta hänet otettaisiin varmasti vakavasti. Siitä lähtien hänen otsatukkansa oli pysynyt sivuun kammattuna ja hiuslaitteensa yksinkertaisina, joten ei ollut pelkoa siitä että kukaan uskaltaisi tytötellä Cozette Palpatine-Lysinguria. Saati väittää ettei hän ollut poliitikkoainesta muuta kuin sukunimensä osalta.

Sithilady nousi seisomaan. ”Tuokaa Caroldin vulptexkeeppi”, hän käski kamarineitojaan. Vulptex eli kristallikettu oli hyvin kaunis eläin, joten hänellä oli ollut välillä miltei huono omatunto koreillessaan vulptexasusteissaan. Vaikka hän olikin hyvin pidetty nainen, raivotautisilla eläinaktivisteilla oli jotain hampaankolossa häntä kohtaan. Nemena virnisti ivallisesti kiinnittäessä keepin soljen. Keeppi oli lahja ”isäkullalta” ja kaiken lisäksi vielä elegantti, joten sen piti päästä usein käyttöön.

Hän lähti ajamaan Senaattiin muina naisina henkivartijoineen. Tietenkin hänellä oli oma kuski käytössä, mutta silti hän halusi ajaa toisinaan itse kiituriaan. Vähän ennen kuin Lysingurin kreivitär oli perillä häntä lähestyi joku joka kaahasi kuin hullu. Varustuksesta päätellen kiituria ajoi palkkionmetsästäjä.

Huomenta!” palkkionmetsästäjä kajautti uhkaavasti muristen. ”Cozette Palpatine-Lysingurhan se siinä on matkalla töihin fiinissä kiiturissaan. Ostiko miehenne vai isäkultanne sen teille?”

Nemenan olisi tehnyt mieli tuhahtaa: ”Mitä se sinulle kuuluu, vaikka ʼisäkultaʼ ostaisi minulle meikkejä lahjaksi?” Se olisi kuitenkin ollut väärä repliikki tähän näytelmään huolimatta siitä että improvisointikin oli sallittu.

Sithi loihti kasvoilleen huolestuneen ilmeen ja oli vapisevinaan pelokkaana. ”M-mitä minä tai isä olemme muka tehneet sinulle tai sille taholle, joka palkkasi sinut?” hän parahti.

Tekeydyttekö te hölmöksi vai eikö olio yksinkertaisesti merkitse teille mitään?” palkkionmetsästäjä kivahti.

Minä ja isäni rakastamme Tasavaltaa!” lady Nemena valehteli kiihkeästi.

Darth Nemena kaahasi pakoon, ennen kuin palkkionmetsästäjä ehti ottaa käsikranaatin tai laserpistoolin esiin. Palkkionmetsästäjä lähti hänen peräänsä kuin riivattu. Mutta juuri kun mies oli saavuttamaisillaan hänen nopean kiiturinsa, virkavalta tuli hätiin, sillä separisteihin soluttautunut vakooja oli saanut selville Ylikansleri Palpatinen tyttären olevan hengen vaarassa. Todellisuudessa mitään vakoojaa ei ollut olemassakaan. Lordi Sidiouksen oli tarvinnut vain ottaa Sheev Palpatinena yhteyttä Corellian poliisivoimiin näytellen kauhistunutta isää, joka oli saanut tietonsa vakoojaltaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti