sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Galaksinlaajuista dejarikkiä: 2.luku

2. luku

28 BBY


Morsiusneidot olivat tulleet sovittamaan leninkejään morsiamen seurassa. Tyylikäs morsian oli suunnitellut morsiusneitojensa puvut oman makunsa mukaisiksi. Viininpunaisesta silkistä ommelluissa leningeissä oli rintavaon paljastava v-pääntie, puolipitkät pussihihat ja kellohelma. Brianca oli yksi Ylikansleri Palpatinen tyttären morsiusneidoista. Lady Palpatine oli myös pyytänyt sulhasensa serkun morsiusneidoksi ollakseen kohtelias, mutta kaksi muuta morsiusneitoa olivat Briancan ohella hänen ystäviään.

”Neiti – ööh muistaakseni Bastitaksen rintavarustus on vaarassa varastaa kaiken huomion häissä”, tuhahti sulhasen serkku. Hän oli mustahiuksinen ja lyhyehkö nainen, joka oli melko hyvännäköinen vinosta nenästään huolimatta.

Morsian kohautti naurahtaen olkiaan. ”Noh noh. Nämä ovat minun, Cozette Dormé Palpatinen häät eivätkä sinun hääsi, Adrita”, lady Palpatine huomautti. ”Morsiusneitojeni kuuluukin näyttää vietteleviltä makupaloilta eikä miltään jedinunnilta. Vaikka Licorith onkin samanlainen povipommi kuin mallit Glamour Babesin sivuilla DD-kupin ryntäineen minä ja sulhaseni taidamme olla kuitenkin kaiken aikaa huomion keskipisteenä.”

Licorith Bastitas oli keskipituinen vaaleaverikkö, jolla oli vedensiniset hiukan eri korkeudella olevat safiirisilmät. Luonnostaan hänellä oli keskiruskeat hiukset ja suklaasilmät, mutta hän oli vaalentanut kutrejaan ja käyttänyt värillisiä piilolinssejä useamman vuoden.

”Cozette jos kuka on niin näyttävä nainen, ettei hän jää minun rintavarustukseni varjoon”, hotelliperijätär virkkoi tietämättä miten suhtautua sulhasen serkkuun.

En ymmärrä miksi käytän kovin vähän viininpunaista, koska tämä mekko on harvinaisen pukeva”, suklaanruskeahiuksinen morsiusneito ihmetteli. Pitkä ja hoikka Elice Wimar oli tullut kuuluisaksi sekä perheensä saavutuksilla liike-elämässä että mallin töillä. Neljän vuoden ajan Elice oli ollut yksi kaikkein buukatuimmista malleista, vaikka paparazzit olivat saaneet muutaman kerran otetuksi kuvia ja videopätkiä huippumallista polttelemassa maustetta.

”Epäilen että äitisi on aivopessyt sinut uskomaan että nuoren naisen pitää muka pysytellä pastelliväreissä – erityisesti vaaleanpunaisessa?” peilin edessä pyörähtelevä Brianca arveli virnuillen.

”Niinhän se taitaa olla”, Elice totesi. ”Äiti väittää kivenkovaan että vaaleanpunainen sopii parhaiten nuorelle naiselle.”

Adrita töllisteli vaivautuneena peilikuvaansa. ”Tuota lady Palpatine… meidän pukumme ovat kauniita ja tyylikkäitä, mutta tunnen oloni alastomaksi puvussa, jossa on näin syvään uurrettu kaula-aukko.”

Morsian ei ollut kuulevinaankaan Adritan höpinöitä. Oli omituista että hänen sulhasensa serkkua häiritsi näyttää vähän rintavakoa, muttei tuoda suorastaan valtavaa takamustaan tarkoituksellisesti esiin pukeutumisellaan. Nainen oli pyyhältänyt sovitukseen leningissä, jonka merenneitomainen hameosa oli hyvin tiukka reisien ja takamuksen kohdalta. Cozetten merenneitohelmaiset leningit taas olivat hameosan kohdalta väljästi laskeutuvia, sillä hänen asemassaan olevan naisen kuului olla hyvin säädyllisesti pukeutunut.

”Mutta tunnut silti esittelevän muhkeaa takalistoasi innokkaasti!” Brianca letkautti tirskuen.

”Kaikilla ei voi olla ballerinan pikkutakamusta!” Adrita puuskahti. ”Onko erilaisessa vartalotyypissä jotain vikaa?”

Brianca ja Licorith hymyilivät ivallisesti Adritan huonolle vaatemaulle. Cozette ja Elice vaihtoivat taas keskenään merkitseviä katseita. Adrita taisi vetää helposti herneen nenään asiasta kuin asiasta usein turhaankin? Tästä johtuen ystävyksiä ei harmittanut ettei tuo tylsimys ollut tulossa heidän kanssaan lounaalle, vaan halusi katsastaa Gigantti-ostoskeskuksen tarjontaa. Gigantti oli nimensä mukaisesti valtava ostoskeskus – galaksin suurin – joten siellä sai helposti kulumaan kolmekin päivää.

Lady Palpatine ja morsiusneidot eivät kuitenkaan päässeet suoraa päätä lounastamaan, vaikka kolme Punaisen kaartin soturia oli seurueen turvana. Paparazzi lauma oli heitä vastassa. Tämä oli oikea onnenpotku heidän kannaltaan, sillä heillä oli tilaisuus kuvata neljää seurapiirien kerman edustajaa. Yksi paparazzeista uteli millaisen hääpuvun lady Palpatine oli valinnut. Cozette vastasi hymyillen mutta jämäkästi, ettei aikonut pilata kenenkään jännitystä. Kuitenkin hän mainitsi ettei häntä nähtäisi missään nimessä prinsessamaisessa kermakakussa.

Avioitumisen myötä Cozettesta tulisi Lysingurin kreivitär. Raymon Lysingur oli häntä vain kaksi vuotta vanhempi corellialainen ylimys, jonka edesmennyt isä oli ollut Ylikanslerin tuttava. Sen takia Cozette oli tuntenut Lysingurit kolmetoistavuotiaasta lähtien. Kyseessä ei ollut siitä huolimatta rakkausavioliitto. Sidious oli päättänyt että Cozetten oli aika avioitua, vaikka hän oli vasta kaksikymmentäyksivuotias naisenalku, joka ei ollut vielä edennyt yliopisto-opinnoissaan edes kanditaattitasolle. Wilhuff Tarkin olisi ollut paras mahdollinen vävy, jollei mies olisi ollut perheellinen ukkomies. Toki Tarkin voisi ottaa avioeron, mutta siinä tapauksessa Cozette joutuisi olemaan kolmen lapsen äitipuoli, joista vanhin oli kahdeksanvuotias. Siksi Sidious oli ryhtynyt käymään vaivihkaa avioliittoneuvottelua leskikreivittären kanssa.

Järkiavioliiton solminen ei harmittanut vähimmässäkään määrin morsianta, olkoonkin että isä kohteli häntä kuin kauppatavaraa. Avioiduttuaan hänen ei olisi enää pakko asua isänsä kanssa. Hän oli saanut aikapäiviä sitten tarpeekseen kotioloistaan, mutta hänellä ei ollut täysi-ikäisyydestään huolimatta muuta ulospääsyä tilanteesta kuin avioliitto. Sidious oli pitänyt huolen ettei hänellä ollut varaa asua omillaan ylellisesti. Kun kahdeksantoistavuotias Cozette oli uskaltanut kysyä isältään ostettaisiinko hänelle oma asunto, sithimestari oli tokaissut kalseasti että pitäisi toistaiseksi hänet lähellään. Muuten oppilas olisi vaarassa vieraantua Mestarinsa opetuksista.

Itseään huomattavasti vanhemman ja rumanpuoleisen miehen kanssa avioituminen ei olisi ehkä paljon mukavampaa kuin Sidiouksen luona asuminen. Ainakaan hän ei pystyisi makaamaan kertaakaan rumilusmiehen kanssa. Sen sijaan Raymon Lysingur oli melko seksikäs kokonaisuus.

Hänen sulhasensa oli oikein puoleensavetävä mies, joskaan ei niinkään komea vaan hyvännäköinen. Lysingurin kreivi oli vain sataseitsemänkymmentäkuusi senttimetriä pitkä (Cozette oli miltei tämän mittainen) eikä hän ollut atleettisen lihaksikas, vaan laihanpuoleinen. Onneksi sentään jäntevän laiha. Corellialaisella oli Lysingurin nenä, nimittäin terävä ja pitkä nenä joka oli vähän vinossa. Muutoin Raymon oli naisen kuin naisen makuun, olihan kreivillä taipuisat mustat hiukset, kulmikkaat kasvot, hyvät hampaat, leveät hartiat ja sielukkaat yönsiniset silmät. Paljon komeammat miehet eivät välttämättä olleet yhtä seksikkäitä kuin röyhkeästi hymyilevä ja pedon sulokkuudella liikkuva Raymon Lysingur.

Kaiken lisäksi corellialaisaristokraatti oli taitava ja huomaavainen rakastaja. Cozette oli testannut sulhasensa kyvykkyyttä kihlajaispäivänä, jolloin siveyden sipuleilla oli viimeistään tapana harrastaa seksiä. Hän itse oli hankkiutunut neitsyydestään eroon vain viisitoistavuotiaana ja siitä lähtien hänen poikaystävänsä – ennemminkin rakastajansa olivat vaihtuneet tiuhaan, mutteivät sentään niin nopeasti että häntä olisi pidetty hienostolutkana. Siispä hänelle oli kertynyt seksikokemuksia, joihin hän saattoi verrata sulhasensa suoritusta.

”Olet yksi niistä miehistä, joiden kanssa seksi on ollut tavallista tyydyttävämpää”, lady Palpatine oli kehunut kihlajaispäivänä kiihkeän elämyksen jälkeen.

”Olenko todella?” Lysingurin kreivi oli kysynyt miltei epäilevästi. Silti hän oli väläyttänyt morsiamelleen ilahtuneena seksikkään röyhkimyshymynsä. Totta kai kuka tahansa Ylikanslerin hyvännäköistä tytärtä naimaan pääsevä onnenpoika halusi onnistua Cozette Palpatinen tyydyttämisessä.

Lady Palpatine suuntasi morsiusneitoineen alusvaateostoksille, kun lounas oli syöty. Morsiuspuku odotteli jo vaatehuoneessa hääpäivää, mutta Cozette ei ollut vielä hankkinut viettelevää alusasua hääyötä varten. Lisäksi hän tarvitsi alusasuja myös kuherruskuukautena käytettäväksi.

Alusvaateliikkeen myyjättäret tunnistivat heti Ylikansleri Palpatinen tyttären ja hänen ystävättärensä. He olivat suorastaan yli-innokkaita esittelemään morsiustuotteita. Yksi myyjättäristä keksi tuossa tuokiossa mistä hepenistä koottaisiin hääyön viettelevä kokonaisuus. Hän esitteli Cozettelle höyhenillä reunustettua seitinohutta aamutakkia, teräsluitettua vyötärökorsettia sekä push up -rintaliivit yhteensopivine pikkuhousuineen.

Morsian naurahti vallattomasti. ”Kaikki minut tyyliini hullaantuneet tietävät että minun ylläni nähdään vain tummia värejä – eniten tietenkin mustaa ja punaista.” Myyjättäret kuuntelivat hyvin kiinnostuneina, ihailivathan he lady Palpatinen tyyliä. ”En käytä koskaan edes valkoisia alusvaatteita”, Cozette paljasti. ”En tee hääyönäkään poikkeusta. Luulisi laajasta valikoimastanne löytyvän samanlainen setti mustana?”


*****

Lordi Sidiouksen sithioppilaan alus laskeutui LiMerge Powerin rakennukseen Coruscantin paja-alueella. Hän oli hankkinut Naboon kriisin avulla itselleen Ylikanslerin aseman, mutta jedipadawan Obi-Wan Kenobi oli surmannut sinä aikana Darth Maulin. Zabrakin ennenaikaisen kuoleman takia Sidiouksen oli löydettävä nopeasti uusi oppilas, ennen kuin hän pystyisi jatkamaan suunnitelmiaan hajottaakseen ja hallitakseen Tasavaltaa. Hän tarvitsi oppilaan, jonka tehtävänä oli kylvää muun muassa epäsopua Tasavallan jäsenmaailmojen välille. Vaikka Maul eläisikin yhä, hän ei olisi oikea henkilö tähän tehtävään. Maul ei nimittäin ollut poliitikkoainesta, sillä hän ei ollut sanavalmis eikä hienovarainen.

Selvästi paras keino olisi ollut Voimalle herkän nuoren löytäminen ja kouluttaminen, mutta se oli nyt mahdotonta. Palpatinella oli ollut Naboon senaattorina aikaa aloittaa tyttärensä ja Darth Maulin koulutus näiden ollessa pikkukakaroita. Istuvan Ylikanslerin aikataulu ja Cozetten koulutuksen viimeistely estivät saman menettelyn Maulin seuraajan kohdalla. Hän ei mitenkään voinut laiminlyödä poliittista uraansa sithimestarin velvollisuuksien vuoksi.

Kohtalo oli kuitenkin suopea lordi Sidioukselle.

Löytyi täydellinen ehdokas uudeksi käsikassaraksi: hallintoon tyytymätön jedimestari Dooku. Jedimestari oli valmiiksi harjaantunut käyttämään Voimaa ja miekkaili erinomaisesti, joskaan ei niin näyttävästi kuin Maul. Dooku oli myös Maulia nokkelampi, kärsivällinen ja karismaattinen. Lordi Sidious tarvitsi suunnitelmansa seuraavassa vaiheessa näillä ominaisuuksilla siunatun työkalun. Mutta tärkeintä oli että jedimestarilla oli heikkouksia, joiden avulla hänet saattoi käännyttää sithiksi.

Kaksi varjoihin mustine kaapuineen sulautunutta hahmoa tuli esiin. Siinä oli Mestari Sidious jonkun tuntemattoman, mutta luultavasti voimakkaan seurassa. Tuntematon nosti sen verran laajaa huppuaan että hänen komeat kasvonsa paljastuivat. Ne olivat kaksikymppisen, selvästi hänen Mestarilleen läheistä sukua olevan siniverisen naisen kasvot.

”Tässä on tyttäreni ja oppilaani”, sithimestari virkkoi. ”Ottelet häntä vastaan.”

Kreivi Dooku kumarsi Mestarinsa tyttärelle. ”Tämä on minulle kunnia, Mylady.”

Cozette riisui mustan, hupullisen kaapunsa. Hänellä oli sen alla tunika, mustat housut ja matalakantaiset saappaat. Valomiekka lennähti hänen hansikoituun käteensä.

Muista kuka olet, tyttö, lordi Sidiouksen ääni huomautti terävästi Cozetten pään sisällä.

Kyllä, Mestari. Siitä voitte olla varma! Cozette vastasi itsevarmasti.

Ottelijat aktivoivat tulenpunaiset valomiekkansa ja lähestyivät toisiaan kuin reviiristään hurjistuneina tappelevat pedot. Cozette kietoutui Voiman pimeään puoleen kuin keisarinna viittaan omissa kruunajaisissaan. Hän kohotti rennosti miekkakätensä, katse kylmänä kuin kuolema. Kusipäiset koulukaverit olivat saaneet hänet tuntemaan itsensä alhaiseksi maan matoseksi pilkkasanoillaan vain ajoittain, mutta silti liian usein. Nuori sithioppilas puri hampaansa yhteen. Hän ei ollut koskaan ollut ei mitään, hän ei ollut vielä pannut parastaan. Mutta nyt hänen julma isänsä ja Mestarinsa näkisi mitä hänestä oli tullut seitsemässätoista vuodessa! Ukko olisi yllättyvä.

Miekkamittely alkoi raivokkaasti. Lordi Sidious ei voinut kiistää etteikö silmä olisi levännyt Darth Tyranuksen ja Cozetten taistelussa. Molemmat liikkuivat ketterästi, suorastaan sulokkaasti ja heidän miekkailutekniikkansa oli viimeisen päälle hiottua; yksikään liike ei ollut harkitsematon. Odotettavissa olisi sangen tasaväkinen ottelu, joka päättyisi suurimmalla todennäköisyydellä tasapeliin.

Mutta taistelu ei pysynyt sittenkään tasaväkisenä. Ensin Cozette yllätti suorastaan isänsä sinkauttamalla vastustajaansa kohti voimasalamoita pimeän puolen mahdollisuuksista juopuneena. Vaikka tyttö oli suuresti ihastunut juuri näyttävään ja tuhoisaan voimasalamointiin, tällä oli silti kestänyt oma aikansa saada salamointia aikaiseksi. Edelleenkään Cozette ei hallinnut täysin voimasalamointia, joten lordi Sidious ajatteli ettei tästä aseesta olisi tytölle pidemmän päälle hyötyä Tyranusta vastaan.

Tällä kertaa Cozette hallitsi täysin voimasalamoinnit käytön aivan kuin olisi osannut tämän taidon vuosia. Vaikka Cozette olisi taistellut Darth Tyranusta vastaan ilman valomiekkaa, hän olisi yhtä vaarallinen vastustaja. Voima oli naisenalun liittolainen.

Sithikoodi oli tatuoitu Cozetten sydämeen.

Rauha on valhe, on vain intohimo.
Intohimon kautta saan voimaa.
Saan valtaa voimasta.
Voitto rikkoo kahleeni.
Voitto vapauttaa minut!” Cozette toisteli kiihkeästi itsekseen. Taistelu villitsi hänet samalla tavalla kuin yökerhojen tanssilattioiden valtaaminen suloisesti pilvessä. Ah, hän Cozette Dormé Palpatine oli samanaikaisesti sekä viettelijätär sekä metsästäjätär tulenpunaisine miekkoineen. Hänen huulensa kaartuivat aistilliseen hymyyn, joka ei kuitenkaan luvannut hyvää Darth Tyranukselle.

Hyvä, hyvä! Darth Sidious kehui, kun voimasalamointi osui Tyranukseen. Sinä olet vihan liekki! Osoita koppavalle vastustajallesi että hän on täysin sinun armoillasi.

Cozetten silmät olivat vaalentuneet taistelun aikana kullankeltaisina leimuaviksi. Sidiouksen silmissä hän näytti vielä komeammalta Voiman pimeän puolen lujassa syleilyssä taistelemassa kuin juhliin kaunistautuneena.

Darth Tyranus onnistui pysäyttämään vastustajansa loihtiman salamoinnin Voiman avulla. Salamointi yritti kääntyä toiseen suuntaan, mutta Cozette esti sen hetkeksi. Kreivi pani kuitenkin niin kovasti hanttiin että hänen täytyi vaihtaa lennosta hyökkäystaktiikkaa. Niinpä hän nykäisi äkäisesti vastustajansa nousemaan ilmaan. Hän osoitti miehen kurkkua toisella kädellään, jolloin tämä alkoi kuristua Voiman punomassa, näkymättömässä hirttosilmukassa.

Valomiekka putosi siinä vaiheessa Darth Tyranuksen kädestä sopivasti sithimestarin tyttären jalkojen juureen. Cozette ei silti poiminut sitä samantien, vaan hän alkoi ensin tulittaa vastustajaansa säälimättömästi uudelleen voimasalamoinnillaan. Serennolainen sätki ja kiemurteli salamaverkossa, muttei päästänyt kiduttajansa pettymykseksi pihaustakaan. ”Olen näköjään liian helläkätinen”, lady Palpatine totesi kalseasti. Niinpä hän kanavoi vielä enemmän vihaa serennolaisen rääkkäämiseen, niin paljon vihaa että vanha mies miltei toivoi kuolevansa mieluummin kuin tuskan jatkuvan enää. Viimein Darth Sidiouksen käsikassara alkoi vaikeroida, tosin hyvin hiljaa.

Sidious alkoi nauraa räkättää todella pahoissa tuskissa vääntelehtivälle langenneelle jedille. Hän ei ollut saanut vähään aikaan hyviä nauruja. Dooku oli typerä narri, joka piti itseään hyvin tärkeänä ja voimakkaana, vaikka todellisuus oli jotain aivan muuta.

Sithimestari antoi raikuvat aplodit tyttärelleen ja tekaisi kasvoilleen huolestuneen ilmeen. ”Riittää jo, Cozette”, hän komensi, tosin julman naurun säestyksellä. ”Mies on muuten sairaalakunnossa, vaikkei hänellä ole nyt aikaa sairastaa.”


*****

Kuvankaunis mandalorelaisäiti ja hänen teini-ikäinen tyttärensä olivat linnoittautuneet olohuoneen sohvalle katsomaan suoraa lähetystä seurapiirihäistä. Perheenisä joutui sen sijaan seuraamaan makuuhuoneen pienestä holovisiosta voimamieskilpailuja. Mutta minkä hän sille mahtoi että vaimo ja tytär halusivat aivan välttämättä katsoa Ylikansleri Palpatinen tyttären ja kreivi Lysingurin häitä isommasta holovisiosta. Sinänsä mies ymmärsi että lähes kaikki naiset rakastivat seurapiirihäitä, jotka olivat kuin soraan romanttisista aikuisten saduista.

Kreivi Lysingur ja Cozette Palpatine olivat juuri sanoneet toisilleen tahdon koko Galaktisen tasavallan katsellessa. He olivat kerta kaikkiaan komea pari, vaikkei morsian ollutkaan suorastaan kaunotar.

”Sulhanen on heistä se paremman näköinen osapuoli”, tyttö kritisoi karkkia mutustaen. ”Kukapa voisi olla immuuni hänen renttucharmilleen?”

”Et voi silti väittää että kreivittären ulkonäössä on jotain vikaa”, äiti huomautti ärtyisästi. ”Hän on omalla tavallaan oikein viehättävä ja tyylikäs nainen. Noin kaunis morsiuspuku ja kampaus!”

”Minunkin mielestäni kreivittären kampaus on tosi nätti. Morsiuspuku on ihan tyylikäs – tietysti auttaa paljon että on noin hyvä kroppa. Mä kuitenkin haluan mennä naimisiin semmoisessa perinteissä prinsessamekossa – ehdottomasti valkoisessa, jos vaan löydän mun oman prinssin.”

Cozette Palpatinen hääpuku oli kultainen ja loppujen lopuksi yksinkertainen muotiluomus. Helmikirjailluissa yläosassa oli sydämenmuotoinen miehusta ja pitkät vekitettyihin röyhelöihin päättyvät hihat. Alaosa taas koostui kahdesta hameesta; edestä hali olevan kultaisen laahushameen alta näkyi verenpunainen kellohame. Morsiamella ei ollut minkäänlaista huntua, mutta sen sijaan varmasti järkyttävän kallis rubiinitiaara. Puolet hänen kuparinpunaisista kutreistaan oli koottu korkeaksi nutturakupoliksi ja loput hiukset oli kiharrettu korkkiruuveiksi. Pieniä punaisia ruusuja oli kiinnitetty hääkampauksen nutturaosaan.

”Noin kaunis tyttö kuin sä, Anahzra, löytää varmasti useammankin aviomiesmateriaalia olevan miehen”, Rosalle Zakras vakuutti pehmeällä äänellä. Hän oli löytänyt itselleen kaksi kultaista ja komeaa miestä, jotka olivat valmiita menemään hänen kanssaan naimisiin. Ensimmäinen kihlaus ei kuitenkaan ollut johtanut sittenkään avioliiton satamaan, vaan mies oli jättänyt hänet.

Lääketieteen kanditaatti Bert ei ollut halunnut enää olla hänen kanssaan sen jälkeen kun hän kertoi pettäneensä omaa rakastaan erään nuoren poliitikon kanssa – ja tulleensa kaiken huipuksi tälle raskaaksi.

Oli kulunut kaksikymmentäkaksi vuotta siitä kun Rosalle oli tavannut Naboon senaattorin Palpatinen eräässä Casinossa Coruscant Cityssä. Hän oli ollut silloin vasta kaksikymmentävuotias ja Palpatinen oli ollut kolmekymmentäkolmevuotias. Rosallella ei ollut edelleenkään yhtään harmaita ja vain hentoisia hiusjuonteita silmäkulmissa, mutta hänen ylhäisyytensä Ylikansleri näytti ikäistään vanhemmalta. Nainen muisti Palpatinen toisenlaisena kuin harmaapäisenä ja väsähtäneen näköisenä. Nimittäin nuorena suhteellisen hyvännäköisenä aristokraattina, jolla oli taipuisat kuparinpunaiset hiukset.

Sheev Palpatinen muisteleminen herätti hänessä ristiriitaisia tunteita. Hän oli ollut niin lyhyen ajan poliitikon rakastajatar eikä ollut missään vaiheessa ollut ihastunut tähän. Kuitenkin hän oli kaivannut välillä juuri sitä miestä. Palpatine oli poikkeuksellisen sanavalmis, karismaattinen ja perehtynyt kulttuuriin – etenkin oopperaan ja runouteen. Hänen oli pakko myöntää ettei Bertin ja hänen saati hänen aviomiehensä Rigerin seksielämä vetänyt vertoja parille kuukaudelle Naboon senaattorin rakastajattarena. Seksistä puuttui houkutteleva jännitys ilman vahvatahtoisen miehen säteilemää näkymätöntä vaaraa, kun tämä otti kokonaan ohjat makuuhuoneessa.

Heikkolahjaisuudestaan huolimatta Rosalle sentään ymmärsi olla kiitollinen aviomiehestään, jonka kanssa hänellä oli aina turvallinen olo, vaikka seksi olikin jotain menettelevän ja hyvän välimaastosta. Yksikään terveen itsesuojeluvaiston omaava nainen ei ryhtyisi mihinkään pidempiaikaiseen juttuun Sheev Palpatinen kaltaisen miehen kanssa. Palpatinen mukavuus ja kohteliaisuus kätkivät hyvin täysinäisen luurankokaapin. Hän tiesi ettei hänen ylhäisyytensä ollut mukava mies muulloin silloin kuin se sattui sopimaan Ylikanslerille.

Hyvin harva tiesi kuka oli Cozette Palpatinen äiti. Suurin osa tiesi naisen olleen joku Ylikansleri Palpatinen monista rakastajattarista, mutta saatettiin esittää pelkästään arvailuja, sillä Palpatine oli hoitanut naisseikkailunsa vaivihkaisesti poliittisen uransa alusta lähtien. Rosallen perhe, sukulaiset ja ystävät eivät tienneet kuka oli hänen pois antamansa esikoislapsen isä.

Hän ei pystynyt sanomaan ääneen esikoistyttärensä nimeä saati kirjoittamaan sitä. Se oli helvetin kummallista eikä hänellä ollut siihen kuin yksi järkeen käyvä selitys. Sheev Palpatine oli Voimalle herkkä ja mokoma oli käyttänyt tuota magiajuttua häneen. Ties vaikka nykyinen Ylikansleri olisi hyödyntänyt yliluonnollisia kykyjään nykyisen asemansa saavuttamisessa?

Cozette Dormé Palpatine oli ainoastaan biologisesti Rosallen tytär. Silti hän iloitsi että hänen esikoistyttärensä sai avioliiton kautta oman elämän etäämmällä isästään. Hän oli nähnyt painajaisia tyttärensä katkeruudesta, vihasta, pelosta ja turhautumisesta. Tytön isä oli usein painajaisissa ankara, liian vaativa ja suorastaan julma raukalle eikä suinkaan mikään hellä ja rakastava isä. Se kusipää näytteli todella hyvin ja pakotti tytönkin näyttelemään.

Toivon koko sydämestäni että kotiudut hyvin ja nopeasti Corelliaan, viehättävä ja tyttäreni, Rosalle ajatteli lämpimästi. Hän hymyili Anahzran ihmetykseksi kyyneleet silmissä hääparille, joka oli vasta saapunut häävastaanotolle.


*****

”Olet oikea onnenpoika, Raymon”, Ylikansleri Palpatine muistutti sydämellisesti vävyään häävastaanotolla.

”Kiitos siitä kuuluu myös teidän ylhäisyydellenne”, Raymon virkkoi ja tarttui nuorikkonsa hoikkaan käteen. ”Kenties parempiakin aviomiehiä olisi ollut tarjolla Cozetten kaltaiselle ladylle… Lupaan kohdella kreivitärtäni aina kuin prinsessaa.”

”Höpsis, poikakulta. Järjestin omalle prinsessalleni yksinomaan parhaan mahdollisen naimakaupan”, appi totesi hymyillen.

Hänen oma prinsessansa! kreivitär Lysingur tuhahti itsekseen, mutta katsahti rakastavasti isäänsä. Totuus ei tule missään vaiheessa selviämään sinulle, Raymon. Sithikoulutus on kovaa ja julmaa. Voisin silti melkeinpä todetta että Mestarini on kohdellut minua kuin prinsessaa Darth Mauliin verrattuna.

Mikä harmi että sinun täytyy lähteä jo nyt, isä”, Cozette oli harmittelevinaan nabooksi.

Itsepähän halusin Ylikansleriksi.” Morsiamen isä kohautti olkapäitään.

Ilman muuta Tasavalta menee aina kaiken edelle”, kreivitär virkkoi haikeasti hymyillen ja vaihtoi galaktiseen peruskieleen. ”Minulle ja Raymonille merkitsee paljon että ehdit olla häissämme häinkin kauan.”

”Olet aina yhtä ymmärtäväinen ja kärsivällinen, kultaseni”, Palpatine sanoi pehmeästi.

Isä ja tytär vaihtoivat lähtiäisiksi poskisuukot. Ylikansleri Palpatine taputti puolestaan tuoretta vävyään olkapäälle.

Hääpari viipyi juhlapaikalle vielä kaksi tuntia Ylikanslerin lähdön jälkeen. Sitten he lähtivät neljä punakaapua saattajinaan Bastitasiin. Heille oli varattu hääyötä varten loistohotellin paras sviitti – Kuninkaallinen sviitti jonka valmisteluita Licorith oli ollut valvomossa. Toiseen makuuhuoneista oli tuotu kynttilöitä tunnelmavalaistukseksi, katossängylle oli ripoteltu vähän huumorimielessä mustia punaisia ruusun terälehtiä, jäähdyttimessä oli shampanjaa (joskin alkoholitonta morsiamen pyynnöstä, sillä häissä oli ollut tarjolla liikaakin alkoholia) ja Cozetten hankkimat seksikkäät hepenet löytyivät vaatehuoneesta.

Käytyään suihkussa kreivitär kuivasi itsensä hotellin paksuihin pyyhkeisiin ja sonnustautui alusasuun. Hän pystyi kiristään vyötärökorsettinsa melko nopeasti ilman Marlén apuakin. Vielä aamutakki ylle, ja sitten hän olikin valmis viettelemään Raymonin taas kerran. Hänen palattuaan makuuhuoneeseen kreivi Lysingur loikoili katossängyllä aamutakkisillaan kuin nyrpeä pikkupoika, joka ei ollut saanut haluamaansa lelua. Hänellä oli shampanjalasi kädessään.

”Cozette, tämä on alkoholitonta”, kreivi nurkui.

Cozette istahti sängylle. ”Niinhän se on – koska minä halusin”, hän huomautti kohottaen toista kulmakarvaansa.

”Taidat olla siinä määrin isän tyttökilta että koetat pitää miehesikin ruodussa?”

”Sinulla on taipumusta juoda liikaa. Olet siitä tunnettu.”

”Saahan sitä hauskaa pitää.”

”Mutta kohtuudella”, sithimestarin tytär totesi painokkaasti.

Raymon kietoi jäntevän kätensä naisen hartioiden ympärille. ”Vanhukset eivät kadu niinkään virheitään vaan sitä, mikä jäi tekemättä”, hän puolusteli.

Cozette ei sanonut mitään, vaan pyöritteli silmiään aviomiehensä alkoholismista kumpuaville puolustuspuheille. Joka tapauksessa hän oli mieluummin naimisissa lievästi alkoholisoituneen miehen kanssa kuin asui Sidiouksen luona, mutta hän tahtoi silti Raymonin juomisen pysyvän hallinnassa etenkin hääyönä. Seksistä ei tullut mitään kun mies oli ympäri päissään.

”Epäilen ettet ottanut kaikkea iloa irti omista polttareistasi.” Corellialainen virnisti ärsyttävästi.

”Erehdyt sitten pahemman kerran, kultaseni.” Lysingurin kreivitär muisteli lämmöllä polttari-iltaa rietas hymy leikittelemässä huulillaan. Hän jos kuka osasi juhlia, mutta juuri polttari-iltana hän oli näyttänyt yöelämälle kuinka pidettiin hauskaa. Silti hän oli niitä henkilöitä jotka eivät hukanneet järkeään pilvessä saati humalassa, mutta hänestä tuli kylläkin villimpi ja impulsiivisempi päihtyneenä. Ihanassa pilvessä ollut Cozette ei ollut tyytynyt vain valtaaman tanssilattiaa Briancan kanssa balettikoulussa hankitulla tanssitaidollaan, vaan hän oli maksanut yökerhon henkilökunnalle siitä hyvästä että hän ja Brianca pääsivät kapuamaan esiintymislavalle. Yökerhossa oli pidetty paljon ystävysten klassista balettia ja nykytanssia onnistuneesti yhdistelevästä show'sta. Vain harva oli yhtä notkea ja sulokas sekä pystyi hyppäämään korkealle ja pysymään pystyssä hankalissa pirueteissa.

Raymonin sielukkaat silmät olivat tummuneet himosta, jonka hänen vaimonsa oli herättänyt hetkessä seksikkyydellään ja uskomattomalla tiimalasivartalollaan. Hän hipaisi kreivittären kaulaa huulillaan tunnustellen tämän alabasteri-ihon sileyttä ja pehmeyttä.

”Ainakin sinä otat seksikkäästä pukeutumisesta kaiken ilon irti tilaisuudessa kuin tilaisuudessa. Toivoinkin sinun valitsevan jotain erityisen viettelevää hääyöksemme – jotain muuta kuin kesyjä valkoisia morsiushepeneitä”, kreivi kehräsi hiljaa.

Mies ahnehti silmillään tapaa, jolla vyötärökorsetti korosti punapään kurveja. Kaikkien naisten kannatti ehdottomasti hankkia samanlainen korsetti miesten iloksi, sillä rinnat olivat sinä kunnolla tarjottimella. Hän huomasi alkavansa kiihottua nopeasti, vaikkeivät he olleet edes suudelleet vielä.

Lysingurin kreivi ja kreivitär lähtivät seuraavana päivänä häämatkalle kultaisella nubialaisella palvelijoineen ja droideineen. Luksustason tähtiristeilijä oli Ylikansleri Palpatinen häälahja tyttärelleen. Häämatkaan sisältyi useampi kohde, ensimmäisenä kreivittären kaunis kotimaailma Naboo. Heidän viimeinen matkakohteensa oli vuoristoinen Alderaan.

Kahden viikon häämatkan jälkeen kreivi ja kreivitär asettuivat taloksi Lysingurin kartanoon. Rakennus oli suurempi, valoisampi ja kodikkaampi kuin Palpatinejen sukukartano. Alkuperäistä Lysingurin kartanoa oli laajennettu reilu sata vuotta sitten siipirakennuksella alkuperäiselle arkkitehtuurille uskollisesti. Hyvä niin sillä Cozettei ei voinut sietää eri aikakausien arkkitehtuurin sekoittamista kuin satunnaisissa tapauksissa.

Taloksi asetuttuaan nuori kreivitär innostui uudistamaan kartanon sisustusta. Alkajaisiksi hän palkkasi tapetoijat tekemään pientä pintaremonttia kreivittären huoneistoon, joka koostui makuuhuoneesta, kylpyhuoneesta, buduaarista ja vaatehuoneesta. Leskikreivittärellä oli näet täysin erilainen sisustusmaku kuin hänellä. Vaaleanpunaiset tapetit vaihtuivat kultaisiin, valkoinen puu tummaan puuhun ja vaaleanpunaiset sisustustekstiilit verenpunaisiin. Lisäksi ruokasalin ja alakerran salongin sisustus uusittiin kokonaan. Leskikreivitär ei pahastunut lainkaan miniänsä tekemistä uudistuksista, mutta Adrita Lysingurin mielestä sisustus olisi ollut hyvä sellaisenaan.

Cozette päätti järjestää kartanossa juhlaillallisen sisustusuudistusten jälkeen. Juhlaillallinen olisi hänelle oiva tilaisuus tutustua Corellian hienostoon. Hän turvautui vieraslistan laatimisessa täysin anoppiinsa tietäen leskikreivittären ilahtuvan kovasti kun tämän apua kaivattiin.

Anoppi oli keskipituinen ja hieman pullea daami, vaikka hän noudatti tiukasti vähähiilihydraattista dieettiä ja harrasti neljästi viikossa pilatesta. Cecilve Lysingurilla oli kullankeltaisiksi vaalennetut hiukset, turkoosisilmät, nöpönenä ja pieni suu kuin nukella. Neljästäkymmenestäseitsemästä ikävuodestaan huolimatta hän halusi näyttää nukkeprinsessalta. Anopin tyyliin kuului aina liikaa vaaleanpunaista ja lähinnä teinitytölle sopivia hörhelöitä, mistä muotitoimittajat jakelivat tämän tästä kritiikkiä. Pisteliäimmissä arvosteluissa toivottiin aina yhtä elegantin miniän inspiroivan Cecilveä pukeutumaan enemmän ikäiselleen sopivasti. Olkoonkin Lysingurin leskikreivitär ihan freesin näköinen – mutta hän oli silti jo keski-ikäinen rouva.

Cozettelle oli yhdentekevää oliko anoppi illallisilla tyylikäs vai tapansa mukaan ällöttävän söpösti pyntätty. Häntä kiinnosti vain tehdä vaikutus vieraisiin omalla juhlalookillaan, paikallisen aristokraatin hienostuneena ja viehättävänä vaimona. Sitä paitsi hän loistaisi erityisesti emäntänä kun anoppi pönöttäisi kermakakkumekossa ja Adritan iso takamus pursuaisi tiukasta leningistä. Rehellisesti sanottuna hän toivoi Raymonin ikävystyttävän kasvattisiskon nolaavan itsensä illallisilla. Ehkä hän voisi vähän keppostella vaivihkaisesti pimeän puolen avulla?

Juhlailtana kartanon valtiatar istui koko seinän vievän pukeutumispöytänsä ääressä. Juhlameikki oli jo saatu valmiiksi ja kampauskin alkoi olla loppusuoralla. Kreivitär oli palkannut itselleen toisen kamarineidon korostaakseen uutta statustaan kahdella kamarineidolla. Juuri tuo uusi kamarineito taiteili emäntänsä juhlakampausta, ja hän oli varsinainen taituri tässä puuhassa, vaikka olikin twi'leknainen. Mutta twi'leknainen olikin ammatiltaan kampaaja.

Adrita suhtautui epäluuloisesti Yolan palkkaamiseen. Tylsimys ei ollut sanonut mitään Yolasta, mutta Cozette oli lukenut huvikseen naisen ajatukset. Yola oli rotunsa naisille ominaiseen tapaan aikamoinen herkkupala, niinpä Adrita epäili Raymonin pettävän jossain vaiheessa vaimoaan moisen seksipommin kanssa. Kreivitär arveli itsekin niin käyvän alta aikayksikön, joskaan häntä ei tulisi suututtamaan eikä edes harmittaisi. Päinvastoin olisi kiihottavaa että Raymon naisi Yolaa. Välillä hän voisi hakea piristystä aviolliseen seksielämäänsä katselemalla Raymonin ja Yolan naimista – sen ohella ettei aikonut itsekään pysytellä uskollisena aviopuolisona.

Cozettelle tuli kylmä. Samassa hän kuuli Mestarinsa äänen puhuvan. Tänään Corelliaan tuli jedimestari Avac Nhemph padawaneineen. He saattoivat planeetan senaattorin tyttäret planeetalle, koska avaruusrosvoista on viimeaikoina ollut paljon harmia. Jedimestarin ja padawanin on tarkoitus viipyä miehesi kotimaailmassa kaksi päivää. Tapa heidät sinä aikana. Valomiekkojesi on aika kastua jedien vereen. Sen lisäksi tapat jonkun sivullisen, mieluiten mahdollisimman puolustuskyvyttömän.

Kyllä, Mestari, Cozette vastasi tottelevaisesti.

Saat valita vapaasti millaisen surmaniskun annat uhreillesi, sithimestari jatkoi kalseasti. Katko silti kaikkien kaulat. Leikkaa padawanin palmikko ja postita se paikalliseen senaattiin sivullisen pään kanssa. Näin kylvämme epäilyksiä niiden banthojen mieliin, jotka luottavat sokeasti jedien pelastavan aina päivän.

Irtonaisen pään lähettäminen kelle tahansa oli itsessään järkyttävää, kammottavaa ja brutaalia. Corellian senaattiin lähetetty pää päätyisi tietenkin heti uutisaiheeksi Holonettiin. Raakaa tapausta ei unohdettaisi hetkessä, vaikka monet hupsut yrittäisivät valehdella itselleen elävänsä lintukodossa.

Kyllä, Mestarini.

Sidious näytti vielä telepaattisen yhteyden avulla, miltä jedimestari Acac Nhemph ja padawan näyttivät. Jedimestari oli arviolta nelikymppinen ja vaaleaverinen mies, jolla oli sattumoisin lyhyt parta. (Mistäköhän johtui että usein miespuolisilla ihmisjedeillä oli parta? Cozette pohti.) Nhemphillä oli kapeat kasvot, lempeät usvanharmaat silmät ja pitkä nenä. Padawan oli vähintään kuusitoistavuotias mirialaistyttö, jolla oli mustat hiukset ja hyppyrinenä.

Sithilordi vaihtoi keskustelunaihetta. Oletko jo ottanut osaa Corellian seuraelämään?

Järjestämme tänään Raymonin kanssa illalliset kotonamme. Kutsuimme aatelisia, politiikkoja, liikemiehiä ja -naisia, jotka kuuluvat Lysingurien piireihin. Kaunistaudun tässä parhaillaan juhliin.

Mainiota, Cozette, lordi Sidious totesi hieman lämpimämmällä äänensävyllä. Hänen elegantti tyttärensä oli julkiselta persoonaltaan päästä varpaisiin hurmaava lady, joten hän saisi yhdessä illassa monia uusia ”ystäviä” - siis liittolaisia. Pian Lysingurin nuori kreivitär kutsuttaisiin kaikkiin seurapiiririentoihin ja Lysingurien juhliin kutsutut pitäisivät itseään etuoikeutettuina. Kukaan ei tulisi arvaamaan että samainen seurapiirien kuningatar tekisi, hänen Mestarinsa käskystä murhia Corellian tähtijärjestelmässä mustaan kaapuun pukeutuneena. Rikkaassa tähtijärjestelmässä oli paljon itsepäisiä merkkihenkilöitä, joita hänen oli päästävä lopullisesti eroon. Se oli yksi kolmesta syystä, joiden takia Darth Sidious oli naittanut tyttärensä nuorelle tyhjäntoimittajalle.

Kiitos, My Lord.

Ilmoita minulle kun olet suorittanut tehtäväsi.

Kyllä, Mestarini.

Kylmän läsnäolon kaikottua telepaattinen keskustelu päättyi. Cozette alkoi suunnitella samantien murhia. Ensin hänen olisi vakoiltava vähän Nhemphiä ja padawantyttöstä, jotta hänelle järjestyisi sopiva tilaisuus heidän eliminoimisekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti