lauantai 21. maaliskuuta 2015

Let's Stay Young Forever


Author: Hannabella
Beta: ninjapiski
Päähenkilöt: Druella Rosier Musta
Rating: K-7
Genres: one-shot, drama
Disclaimer: J.K. Rowling omistaa taikamaailman henkilöineen.
Summary: Tunsin itseni niin epävarmaksi, etten uskaltanut näyttäytyä edes teekutsujen kaltaisissa tilaisuuksissa tai lähteä ostoksille.


Druellan PoV


Alitajuntaani juurtuneet rutiinit olivat aina olleet osa minun identiteettiäni ja yltäkylläistä elämääni. Heräsin joka aamu suunnilleen samaan aikaan kotitonttujen tullessa avaamaan ikkunaverhot. Kotitonttumme toivat aamiaistarjottimet huoneisiimme, koska aristokraattinen perheemme oli kokoontunut yhteisen aamiaispöydän ääreen vain silloin kun (nyt jo täysi-ikäisillä tyttärillämme) oli ollut lomaa koulusta. Aamiaisen jälkeen aloitin päivittäiset kauneusrituaalini, joihin upposi keskimäärin puolitoista tuntia tai kauemminkin. Minulla oli tapana lähteä aamupäivällä ostoksille tai käydä jonkun ystävättäreni luona, ellei meille tullut vieraita. Cygnus ja tyttäreni saattoivat viettää aikaa kanssani silloin, kun heillä ei ollut omia menojaan jaksottamassa päiviään. Mustan suvun suunnaton omaisuus ja status takasivat sen, ettei Cygnuksen ollut täytynyt mennä edes hyväpalkkaisiin töihin kyetäkseen tarjoamaan aviovaimolleen ja kolmelle naimaikäiselle tyttärelleen säätynsä mukaisen elämän. Aristokraateilla ei ollut keskiluokan ja rahvaan mielestä mitään muuta kuin aikaa. He olivat väärässä, sillä yläluokan - etenkin seurapiirirouvien elämä oli hyvin säädettyä ja aikatauluihin sidottua.

Rutiinit olivat syöpyneet alitajuntaani enkä osannut kuvitella minkään saavan itseäni luopumaan tottumuksistani.

Eräänä odottamattomana päivänä meidän perhettämme kohtasi skandaali, ja minä romahdin Andromedan takia. Hän ilmoitti menneensä kihloihin sen kuraverisen jästin sikiön kanssa ja aikovansa muuttaa tämän kanssa saman katon alle jo ennen naimisiin menoa. Häneltä, minun hillityltä ja hyvin kasvatetulta tyttäreltäni ei olisi ikinä odottanut sellaista järjettömyyttä, koska Meda oli Narcissaakin säyseämpi ja omaksunut Puhdasverisyyden etiikan sanoman. Hän ei ollut koskaan väittänyt vastaan minulle ja isälleen tai uhmannut muutenkaan tahtoamme. Kirottu teko ei ollut pelkästään shokki meidän perheellemme saattaessaan koko Mustan suvun häpeään.

Walburga repi ensitöikseen hänet sukupuusta ja hänen nimensä poltettiin ikivanhasta kuvakudoksesta, koska niin oli tehty jokaiselle suvun jäsenelle, joka oli kyseenalaistanut Mustien maineen. Se että Mustan suku kielsi hänet, Cygnus ja Druella Mustan keskimmäisen tyttären, ei laimentanut perhettämme kohdannutta skandaalia. Medasta ja kuraverisestä juoruttiin alati ja meidän perheemme oli seurapiirien pilkan kohteena. Minun asemani oli epävarma, vaikka olin tähän asti ollut Iso-Britannian velhoaristokratian merkittävimpiä naisia. Tunsin itseni niin epävarmaksi, etten uskaltanut näyttäytyä edes teekutsujen kaltaisissa tilaisuuksissa tai lähteä ostoksille. Minä olin pysytellyt neljän seinän sisällä tyttäreni lähdöstä alkaen.

En ollut viitsinyt edes pukeutua. En puhunut muille kuin kotitontuillemme. Luin viihdekirjallisuutta ja otin pitkiä vaahtokylpyjä ikään kuin toivoen voivani puhdistautua skandaalin aiheuttamasta liasta. Olin nopeasti sulkeutunut hermoraunio, joka ei ollut parantajien mukaan sairas. Tuskinpa parantajatkaan olivat kaikentietäviä.

Kiedoin ylellisen minkillä reunustetun aamutakin paremmin hoikan vartaloni ympärille ja hapuilin kultaista savukerasiaa ja holkkia yöpöydältä. Sytytin ohuen savukkeen tietämättä kuinka mones se oli, koska minä olin seonnut laskuissani. Sellaisilla seikoilla ei ollut mitään merkitystä, vaan sillä että olin luopunut kauneusrituaaleista, joihin oma äitini vihki jo ennen kuin vartuin naiseksi. Ja minä olin vuorostani vaalinut perinnettä siirtämällä oppini seuraavalle puhdasveriselle sukupolvelle. Tiesiköhän kukaan miltä olin näyttänyt jo viikon ajan ? Nimittäin elähtäneeltä entiseltä huoralta. En ollut vaivautunut tekemään toistaiseksi mitään ulkomuotoni kohennuksesi, mutta aloin saada tarpeekseni laittamattomasta olemuksestani. Nousin hitaasi, kuitenkin päättäväisesti pyöreältä, petaamattomalta vuoteeltani ja istuuduin pitkän pukeutumispöytäni ääreen. Haukoin tyytymättömänä henkeäni nähdessäni peilikuvani: näytin vielä järkyttävämmältä kuin olin kuvitellut. Väsymystä kuvastavat hienopiirteiset kasvoni näyttivät vanhentuneen yhden ainoan viikon aikana useita vuosia. Lanteille ulottuvat hunajanvaaleina lainehtivat kiharani hapsottivat harjaamattomina, joten tartuin ensitöikseni hopeiseen hiusharjaan ja aloin selvitellä varovasti suortuviani.

”No niin”, sanoin harjattuani hiukseni kiiltäviksi, ”nyt on kasvojen vuoro. Luoja yksin tietää kuinka kauan minulla menee siihen, että saan itseni näyttämään nuoremmalta.” Ehostin pikkutarkasti kalpeat kasvoni. Mahdollisesti käytin siihen tuntikausia, koska en laiminlyönyt kauneusrituaalejani periaatteilleni uskollisena enkä tyytynyt vähempään kuin silkkaan täydellisyyteen. Vasta kun taidokas ehostukseni oli valmis ja suuren nutturani jokainen kihara oli aseteltu oikealle paikalleen, nousin tuoliltani ja käännyin tarkastelemaan lopputulosta joka puolelta. Soin arvokkaan nyökkäyksen peilikuvalleni, sillä näytin skandaalista huolimatta edelleen Druella Rosier Mustalta.


***

Let’s stay young forever
Let’s never grow old
Let every kiss we kiss be sweet and new
Eternally useful throughout the years

Let’s be children together
Turn the tinsel to gold
Let’s always be naïve and make-believe
Tomorrow is never

There’ll always be a song For those in love to sing
But only for the heart of those who dream of spring How can our love but be warm You can turn a winter’s storm to May-time

Let’s stay young forever
No future or past
Just waiting for the day, some day, today
And dreaming that love will always last

1 kommentti:

  1. Kiitos, kun kävit kertomassa tämän blogin osoitteen! Olen jäänyt seuraamaan Baroccon salonkia ja ihmetellyt sen hiljaisuutta. En huomannut ajatella, että ehkä osoite on muuttunut. :)

    VastaaPoista