tiistai 17. helmikuuta 2015

Okiyan valtiatar -ficletsarja

Fandom: Geishan muistelmat
Title: Okiyan valtiatar
Author: Hannabella
Rating: S
Maincharacter: rouva Nitta, etunimeltään Kayoko
Genre: dramaNuhruisen miehen poistuttua huoneesta Nitta Kayoko kutsui piian tuomaan itselleen lisää teetä. Nitta Kayokon – yleisemmin rouva Nittana tai Äitinä tunnetun pikkukoira torkkui emäntänsä sylissä ylellisen kimonon silkkikangas makuualustanaan. Äskeinen heppu oli ollut tekemässä kauppoja rouva Nittan kanssa.

Miehellä oli ollut kohtuullisen tuottoisa liikeyritys, mutta nyt hänelle oli hädin tuskin varaa ostaa ruokaa. Edesmenneen sisarensa tyttären elättämisestä ei tullut mitään. Kilttinä, muidenkin hyvinvoinnista välittävänä ihmisenä mies halusi varmistaa sisarentyttärestään huolehdittavan kohtuullisesti. Okiyat eivät olleet verrattavissa rakastaviin koteihin, mutta niissä ei tarvinnut nähdä nälkää. Mies oli soittanut eilen ja kysynyt, olisiko Nittan okiyan omistajattarella aikaa kaupankäyntiin.

Nittan okiya sattui tarvitsemaan uuden pikkupiian siinä missä entinen liikemies rahaa elämiseen. Kymmenenvuotias tyttö ei ollut tehnyt suurta vaikutusta Äitiin ja Isoäitiin. Tällä oli pallopää eikä tyttönen vaikuttanut järin teräväpäiseltä, mutta ainakin tästä oli tekemään taloustöitä. Koskaan ei tiennyt, vaikka mitättömän näköisestä tytöstä sukeutuisi hauskan näköinen naisenalku. Se saati taloustöistä suoriutuminen eivät olleet pääsyinä tytön ostamiseen.

Tällä hetkellä Nittan okiyassa ei ollut kuin yksi ainokainen geisha. Ennen talossa oli ollut kolme geishaa. Hatsumomo oli kuvankaunis, viehkeä ja menestynyt geisha, joka takasi siten hyvät tulot okiyalleen. Joskus rouva Nitta oli harkinnut Hatsumomon adoptoimista siitä syystä. Ei enää sitten kun oli paljastanut kaunokaisella olevan enemmän hyveitä kuin paheita. Hatsumomo teki palvelusväen elämästä helvettiä ja käyttäytyi okiyassa ala-arvoisesti. Tuon geishan adoptoiminen oli verrattavissa tiikerin päästämiseen häkistä.

Ottamalla välillä pikkutyttöjä piikomaan vanhempi ja nuorempi rouva Nitta pyrkivät löytämään niin lupaavan tytön, että tämän voisi laittaa sentään geishakouluun. Ja tytön menestyttyä riittävän hyvin okiya saisi Hatsumomoa paremman ottotyttären, joka ei heittäisi rouva Nittaa, Isoäitiä ja Tätiä, Kayokon adoptiosisarta kadulle.

Pyöreäkasvoisen uuden palvelustytön eno oli maininnut muutamaan otteeseen tämän nimen, mutta se oli Nittoille yhdentekevä ensimmäisen kuukauden ajan. Pikkupiiat olivat geishataimia tai eivät olleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti