tiistai 17. helmikuuta 2015

Päätös


Rating: S


Rouva Nitta seurasi Kayokon laskeutumista yläkerrasta eteiseen. Tyttönen oli pukeutunut geishakokelaan tamineisiin ja oli maalannut kasvonsa ja kaulansa. Muuan okiyan geishoista seurasi häntä. He olivat lähdössä teehuoneelle viihdyttämään asiakkaita.

Okiyan omistajatar oli kironnut viimeaikoina useasti typeryyttään – sätti parhaillaankin itseään. Pölkkypäisyyttään hän oli sallinut itsensä vakuuttua Miyokon olevan hyvä ottotytär. Tämän vieno hymy ja sievyys olivat johdattaneet hänet erhepolulle. Rouva Nitta ei ollut kiinnittänyt Hayao Aokiin suurta huomiota ennen tytön kardinaalimunausta. Hän oli vain todennut itsekseen toivovansa tyttösen tienaavan jotain. Lisäksi hän oli todennut, ettei geishakokelas ollut mikään kaunotar leveine kasvoineen. Olkoonkin Kayokon ulkonäkö pelkästään menettelevä, niin rouva Nitta oli käsittänyt hänen olevan kaikkea muuta kuin hoopoliini tai hupakko.

Tytöllä oli tässä vaiheessa vielä lapsenkengissä oleva liikemiesvainu. Vaikka joku hauskan näköinen kaksilahkeinen paasaisi ihastuksestaan neitoa kohtaan, Kayoko ei ripustuisi onnensa kukkuloille kohonneena letukkana uroksen kaulaan. Kayoko kuuntelisi kernaammin rahojen kilinää kuin ihastustunnustuksia ja kehuja, joiden ensisijaisena tarkoituksena oli saada naisihminen levittämään reitensä.

Kasvoilleen hymyntapaisen kyhännyt okai-san käski geishakokelasta piipahtamaan seuraavana aamupäivänä huoneessaan .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti